Metsä Group rakentaa Äänekoskelle vierailukeskuksen


Metsä Group rakentaa Äänekosken tehdasalueelle vierailukeskuksen.

 

Se tarjoaa läpileikkauksen konsernista – sen toiminnasta, tuotteista ja innovaatioista – elämyksellisellä ja mieleenpainuvalla tavalla. Ensi kesänä 2018 valmistuva vierailukeskus on tarkoitettu Metsä Groupin eri sidosryhmille.

Metsä Groupin tarina välittyy vierailukeskuksen viihdyttävissä sekä tietopitoisissa kokemuspisteissä, näyttelyissä ja installaatiossa. Tilaan on suunnitteilla muun muassa virtuaalisia tehdaskierroksia, puunkorjuuta hakkuukonesimulaattorilla, tietoa kestävästä metsien käytöstä ja biotuotetehtaan ekosysteemistä, ideointityökalu sekä tietysti puusta valmistettuja tuotteita. Rakennus on itsessään hieno arkkitehtuurinen referenssi Metsä Groupin puutuotteista.

Vierailukeskuksen aulaan toteutetaan kartongeista, pehmopaperista ja sellusta taideteos, jonka suunnitteluun kutsumme muotoilualan opiskelijoita. Joulukuussa 2017 käynnistyvän suunnittelukilpailun ideana on esittää Suomen metsäteollisuuden merkittävät tuotteet uudella ja luovalla tavalla.

– Metsä Group on pitkän muutosvaiheen jälkeen keskittynyt kannattaviin ydinliiketoimintoihinsa, joilla on hyvät kasvunäkymät. Tästä kokonaisuudesta voimme olla ylpeitä. Äänekoskelle rakennettava vierailukeskus on ainutlaatuinen mahdollisuus kertoa konsernimme menestystarinasta sekä suomalaisen metsäteollisuuden elinvoimaisuudesta ja tulevaisuudennäkymistä, sanoo Metsä Groupin viestintäjohtaja Juha Laine.

Vastaa