Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen: Biotalouden haasteet edellyttävät panostamista ihmisiin


Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttisen mukaan biotalouden haasteet on ratkaistavissa kommunikoimalla enemmän ja paremmin. 

 

– Metsäbiotalouden suurimmat haasteet eivät ole metsänhoidollisia tai korjuuteknillisiä. Tärkeintä on kommunikoida sidosryhmien kanssa niistä mahdollisuuksista ja haasteista, joita kohtaamme matkalla kohti ilmastoviisasta ja kestävää biotaloutta, pääjohtaja Hyttinen muistutti.

Pentti Hyttinen muistutti myös siitä, että metsäbiotalouden ilmastovaikutuksia arvioitaessa on aina pidettävä mielessä kokonaisuudet.

– Biotalouden tuotteiden kysyntä tulee kasvamaan eikä ole yhdentekevää, missä päin maailmaan tuotanto tapahtuu. On parempi kasvattaa tuotantoa esimerkiksi meillä Suomessa, jossa sekä lainsäädäntöä että toimintakulttuuri ovat korkealla taholla ja varmistavat näin toiminnan kestävyyden.

On hyvä pitää myös mielessä biotalouden tuotteiden merkitys öljypohjaisten tuotteiden korvaajina.

–  Jokainen kestävästi tuotettu biotalouden tuote vähentää öljypohjaisten tuotteiden kulutusta. Nämä hyödyt on hyvä muistaa ilmastokeskustelua käydessämme.

Bioeconomy Investment Summit kokoaa Helsinkiin biotalouden päättäjiä, tutkijoita ja toimijoita keskustelemaan biotalouden tulevaisuudesta erityisesti talouden ja investointien näkökulmasta. Pääjohtaja Hyttinen osallistui tilaisuudessa paneelikeskusteluun biotalouden mahdollisuuksista ja haasteista.

Vastaa

 1. pentti

  maapallolla on keuhkosyöpä! suomen metsätalous on tuonut pesäkkeen jo tännekin,suuret havupuu latvukset ei suodata ilmaa niinkuin ennen. perästä kuuluu!!

  Vastaa
  1. Kelopää

   Mitään suuria havupuita kohta olekaan, kun ohuina kuitupuina kuskataan tehtaalle kaikki ja keitetään pahviksi.

   Vastaa