Mielipide: BTT-satu


Olipa kerran biotuotetehtaan rekryinfo. Suuri, suuri joukko pienen kaupungin väkeä kokoontui paikalle.

Suuret, suuret haaveet työllistymisestä, varovasti, jopa epätodellisena nousivat kauan työttömyyttä kärsineiden ihmisten mieliin.

Suuret, suuret lupaukset siitä, että Ääneseudulla ei kukaan ammatti-ihminen jää ilman työtä kun projekti alkaa. Myöhemmin suuret, suuret lupaukset osoittautuivat suureksi, suureksi saduksi, mitä pienen kaupungin väki oli kokoontunut kuuntelemaan.

Vuotta myöhemmin: Suuri, suuri joukko vieraiden valtakuntien väkeä saapui pienelle korkeaa työttömyyttä kärsineelle paikkakunnalle.

Näin tuo suuri, suuri joukko vieraan valtakunnan väkeä rakensivat, rakensivat suuren, suuren tehtaan, ja kaikki suuret, suuret haaveet oman paikkakunnan työllistymisestä saatiin haudata.

Nyt kaikki suuren, suuren haaveen menettäneet ovat hyvin, hyvin pettyneitä ja surullisia ja tuntevat itsensä pieniksi ja petetyiksi ja ponnistelevat edelleen työttömyyden kiusaamana.

Kaikilla saduilla ei ole onnellinen loppu.

Sen pituinen se.

Nimimerkki: Yli sata työhakemusta
Ps. Mistä luottamus Elyyn, päättäjiin, jos suomen suurimman investoinnin myötä Keski-Suomen ja Ääneseudun työttömyysluvut eivät ole juurikaan pienentyneet?

Vastaa

  1. jari ismo tapani hänninen

    ja saadaanko muuta palkkiox ku enemmän likavettä alapuolisiin vesistöihin.putsataampa kuinka hyvin tahansa,niin alakaa rehevöitymään.

    Vastaa