Mielipide Erkki Kautto: Jättiläisten tori


Äänekoskella on unohtunut kaavoitusinnossa keskustan oikeaoppinen ideointi. Nykyinen ideointi on vain ideointia suurten kauppakeskittymien ylenpönkittämistä. Muista yrittäjistä kaupungilla välittämättä. Minulla on yksi idea, jota meidän täällä kaupungissa on kunnioitettava.

Lahdessa paljastettiin jalkapalloilija Jari Litmasen patsas, median valtavalla uutisoinnilla, joka levisi ympäri maailmaa. Me äänekoskelaiset olemme kovasti kunnioittamisen velassa suurten mestareitten suhteen. Meillä on kaksi suururheilijaa, Pikkujättiläinen Jorma Kinnunen ja hänen toinen poika Kimmo Kinnunen. On sinällään ainutlaatuista, että samasta perheestä on noussut olympiahopeamies ja maailmanmestari, lisäksi saavutuksista on mainittava vielä Pikkujättiläinen huikea maailmanennätys keihäässä, Kimmon pronssi ym.

Ehdotankin, että näitten urheitten sankareitten kunniaksi tehdään näköispatsas, jossa tulisi esiin temperamenttisuus, se kuuluisa voitontahtoinen kuuluisa karjaisu. Paikaksi sopisi esim. vanhan torin edessä olevan liikenneympyrän keskus. Vanhan torin nimi saisi uuden kunnian olla Jättiläisten Tori.

Tämä Jättiläisten Tori toisi valtavasti mediauutisointia ympäri maailmaa.Torin ja kaupungin ydinkeskusta näin olisi eittämättä edelleenkin nykyinen paikka. Alueen tehostamiseksi on nyt keskityttävä. Nykyisen kaavoitussuunnitelman muuttaminen on vielä helppoa muuttaa ja Kauppakatu saisi virrata autoja samaan tapaan, rikkomatta sitä 20km/h nopeuden ryömintäpoluksi.

Erkki Kautto, kuntavaaliehdokas, Vasemmistoliitto

Vastaa

 1. Markku Pekkarinen

  Super idea! Patsas riittävän iso ja korkea ja kasvot viiskulmaan päin. Näkyy kaupunkiin tuleville hyvin!

  Vastaa
  1. Osku

   Mitenkähän voit olettaa että tässä aloitteessa ja tekijänä sitä yhtään olisi

   Vastaa
 2. Marko Nykänen

  Tässä asiassa kallistuisin patsaan osalta Mikko Niskaseen. Ei varmaan huono vaihto sekään. Tulisi Mikontori ja näin jatkaisi jo olevaa teemaa.

  Vastaa
 3. Raimo Poikonen

  Eipä hassumpi idea Erkiltä,onhan näitä patsaita jo parikin kappaletta ennestään,toinen keskuspuistossa, ja toinen S-marketin lähellä kiertolittymässä.Olisiko se sitten”jättiläisten ”tori, vai Mikontori, en oikein osaa sanoa, hyviä nimiä molemmat.Tämähän tietysti edellyttäisi torin pysymistä siellä missä se nyt on.Tuo 20km:n nopeusrajoitus Kauppakadulle, minkä Erkkikin mainitsee, ei kertakaikkiaan käy, jätin siitä kirjallisen eriävän mielipiteen Telassakin.

  Vastaa