Mielipide Leila Lindell: Kehittyä vai näivettyä?


 

Monessa kunnassa mietitään kuinka edistää kunnan elinvoimaa ja samalla poditaan näivetytäänkö vai kehitytäänkö. Äänekosken slogan on ”Äänekoski kehittyy vauhdilla.” Sloganista tulee mieleen ensimmäiseksi metsäteollisuuden investoinnit paikkakunnalle. Tämän lisäksi kaupungillakin on erittäin tärkeä rooli tuottaa elinvoimaa vahvistavia fasiliteetteja.

Äänekosken kaupunginhallitus teki 4.9.2017  yksimielisesti rohkean päätöksen Äänekosken tulevaisuuden eteen,  esittämällä valtuustolle periaatepäätöksen hyväksymistä jäähalli-, monitoimihalli-ja ylipainehallihankkeiden toteuttamisesta sekä liikuntatalon peruskorjauksesta.

Hankkeiden toteutuksessa olisi mukana Monitoimihallissa yksityinen yritys, Jäähallissa kaupunkikonsernin yhtiö ja ylipainehallissa ja peruskorjauksessa kaupunki. Uskon että hankkeet edistävät vahvasti Äänekosken vetovoimaa ja vahvistavat tunnettavuutta liikuntakaupunkina. Hankkeet edistävät myös kuntalaisten hyvinvointia.

Käyttötalouden näkökulmasta, kun ja jos hankkeet toteutuvat, on kuitenkin välttämätöntä että Hiskinmäen ja Asemakadun kiinteistöistä luovutaan. Talousjohtajan tekemien laskelmien mukaan jos se onnistuu, käyttötalouden menot tulevat pienenemään nykyiseen tilanteeseen  nähden merkittävästi. Samalla äänekoskelaiset saavat hyvät puitteet liikkumiseen koripalloon, jalkapalloon, jääkiekkoon, keilailuun, yleisurheiluun jne.

Rohkeilla tulevaisuuteen suuntautuvilla päätöksillä edesautamme kotikuntamme kehittymistä ja ehkäisemme näivettymistä. Meillä ei todellakaan ole varaa jäädä näivettymään ja lepäämään laakereillemme. Liikuntahoito tutkimusten mukaan on tauti mikä tahansa kesto- ja voimaharjoittelun hoitoyhdistelmä johtaa ihmisten toimintakyvyn paranemiseen. Sillä,  että kuntalaisia aktivoidaan ja heille luodaan edellytykset liikkumiseen ja itsestään huolenpitoon, on myös merkittävä kansantaloudellinen merkitys  Vierivä kivi ei  todellakaan sammaloidu.

Leila Lindell
kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen (kesk.)
Äänekoski

 

Vastaa

 1. Jori Rintamäki

  Rohkenen olla erimieltä. Lähipiirissäni ei ole ketään joka käyttäisi ko. liikuntapalveluja. Kyllä ko. palvelut kohdistuvat vain ja yksinomaan määrättyjen aktiivien tarkoituksiin.
  Jos haluat kuntaan vetovoimaa vähäiset varat tulee kohdentaa esim. teiden kunnostamiseen, sosiaali- ja terveys palveluihin, nuorten perheiden asumiseen, helpottaa omakotirakentamista kaavoitus yms. ratkaisuilla ja luoda pysyviä työpaikkoja.(nimenomaan pysyviä työpaikkoja). Tietysti ymmärrän ettei näillä perusasioilla juuri saada uutta valtuusto paikkaa eikä näkyvyyttä.
  Mutta siitä se vetovoimaisuus vain alkaisi tännekkin.
  Kun tällaiset perusratkaisut ovat kunnossa voidaan harkita vastaavia liikunta ja monitoimipaikkoja.
  Otahan järki käteen……..

  Vastaa
 2. Antero Rautiainen

  Rohkean olla myös erimieltä,ajatukset menee, Ensin kaupungin talous ja Terveyden hoito kuntoon Työttömyys Työlistetään työttömät työhön sen jälkeen tehdään urheiluhallia Pidetään kaupungin velka maholisimman
  Pienenä,Maalais järki päätöksiä tehdään ei lähdetä Sille tielle kun nyt
  Ollaan menossa Pyritään välttämään suuria hanketta rakentaa suuria
  Kokonaisuuksia Eletään kaupungin varojen,mukaan pyritään varomaan
  Taloudessa yli varojen elämästä paineita korottaa Kiinteistö veroa ja veroprosentti nostaa on todennäköisesti suuri tällä hetkellä rahat
  Riittävät kaupungilla Myös muutto tappiot lisääntyy halukkuus muuttaa
  Maisemaa kasvaa nuorten osalta myös keski ikäisten keskuudessa koetaan
  Asumisen kulut nousee ja veroprosentti houkuttaa muuttamaan semoisen
  Paikkaan missä kaupungin talous on kunnossa hyvä paikka asua !

  Vastaa