Mielipide Martti Isoviita: Monenlaista parran pärinää


Tämäkin  ÄKSän netti on täyttynyt vaalien alla monenlaisesta parran pärinästä. On luvattu monenlaista asiaa ajaa, kaikki ei ole kuuluneet edes kunnan tehtäviin, mutta tärkeintä kaiketi on, että asioita hoidetaan ja välillä mitä vain.  Kaupunginvaltuutetun työ on kuitenkin aika isojen kokonaisuuksien hallitsemisemista. Moni uusi valtuutettu hoksaa jonkun ajan kuluttua, että pelkkään yhden tai kahden asian jankuttamisella ei pitkälle pötkitä.

Asiat eivät ole kovin yksinkertaisia. Kaupungin loppuvuonna hyväksymän talousarvion kun ottaa käteen ja hiukan selailee, on oltava monesta asiasta tietoinen. Asioista ei voi kovin paljon märehtiäkään, asioista on päätettävä ja virkamiehet tekee käytännön työt. On hallittava koko kunnan asiat, Äänekoski, Suolahti, Konginkangas ja Sumiainen, puhutaan nyt sitten työnimellä Äänekoski. Jatkuvasti rakennetaan uusia seiniä, katuja, kaavoitetaan uutta tilaa jne. Jo tehtyjä valtuuston päätöksiä esim. uuden torin sijainnista tai kouluista ei voi jäädä pyörittelemään ja ihmettelemään. Päätökset kun on pyritty tekemään sen kokonaisuuden näkövinkkelistä, missä on pohdittu mahdollisimman oikeaa toteutustapaa kaupungille taloudellisesti, että oikean kehityksen kannalta.

Puolueet tuovat sitten omat näkökulmansa päätettäviin asioihin. Yleensä niitä sitten yhteensovitellaan ja nuijalla pöytään. Itse pyrin siihen, että katson koko kokonaisuutta. Aina on parantamisen varaa, virheistä oppii, mutta kohtuullisuuteen on pyrittävä. Mennyt valtuustokausi on ollut mielenkiintoinen. Kaupunki on mennyt taloudellisesti, että muunkin kehityksen kannalta eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa, äänestäjät päättäköön siitä.

Martti Isoviita
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja

 

Vastaa

 1. Hende

  Hyvä Martti, hienosti toit esille valtuutettujen työn todellisuuden. Asiat eivät muutu junttaamalla, ja vanhat päätökset on historiaa. On mietittävä kokonaisuutta, eikä jäädä menneisyyden vangiksi. Toivottavasti uusi valtuusto jatkaa Äänekosken kehittämistä kokonaisuutena, jokainen kylä ja taajama on tärkeä.

  Vastaa
 2. Joonas

  Martti Martti!
  Huomioiden sinun, juuri SINUN toimintojasi niin siivili-ihmisenä kuin kaupunginvaltuutettuna, en hirveästi kehtaisi moisia kirjoittaa. Mutta kaikilla on tietysti oikeus mielipiteeseen. Tsemppiä ihan pirusti vaaleihin…. Sitä tulet tarvitsemaan. 😀

  Vastaa
 3. Penkkipolitikoija

  ”Tämäkin ÄKSän netti on täyttynyt vaalien alla monenlaisesta parran pärinästä.”

  Työnjako näyttää olevan se, että lähinnä Lindell, Flores, Salminen, Tuominen ja Isoviita ahkeroivat palstoilla pitkin vaalikautta ja muut ainoastaan vaalien alla.

  Vastaa