Mielipide: Minna Kuusjärvi – Hujakon pikkusilta


 

Vihdoin ja viimein saimme nelostien ja Saarijärventien risteysalueen kuntoon. Alkuperäisissä suunnitelmissa sanottiin, että myös Hujakon pikkusilta puretaan ja rakennetaan uusi. Tarkoitus oli, että Kolunpohjan suunnalta tulevat voivat ajaa pikkusillan ja uuden alikulun kautta Vanhalle Vaasantielle. Matkan varrella suunnitelmat muuttuivat. Pikkusilta aiotaankin jättää vain kevyen liikenteen väyläksi.

Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa alueen asukkaille? Uusi alikulkuväylä jää kevyen liikenteen lisäksi vain kolmen Nelosraitin varrella olevan talouden käyttöön. Kolunpohjantieltä autoilla tulevat joutuvat kiertämään Honkolan koulun ohi Saarijärventien ja uusien pisaraliittymien kautta joko Vanhalle Vaasantielle tai Nelostielle. Entä turvallisuus? Honkolan koulun luona liikenne kasvaa, joka ei ole hyvä vaihtoehto koululaisia ajatellen. Koulun suunnalta Saarijärventielle mentäessä, ja varsinkin vasemmalle käännyttäessä, näkyvyys ei ole riittävän hyvä varsinkaan silloin, jos on matala auto ja lumipenkkoja edessä. Kaikki autoilijat eivät 60 km/h nopeusrajoituksia valitettavasti noudata. Näkyvyysongelman takia olen muutaman kerran itsekin liian pieniin väleihin joutunut tunkemaan autoni.

Entä jos annettaisiin Kolunpohjantieltä tulevien ajaa pikkusillan kautta Vanhalle Vaasantielle? Toki tämä pikkusilta on kapea, mutta onko sillalla koskaan aikaisemmin sattunut onnettomuuksia? Tietääkseni ei. Enemmän vaaratilanteita aiheutti ennen siltaa oleva kurvi entisen huoltoaseman kohdalla, jossa puskia oli edessä. Mopo- ja kevytliikenne vähentyy Nelosraitilla, koska keskustan suunnasta Hirvaskankaalle menevät kulkevat Vanhan Vaasantien kautta Rannankyläntielle. Entä Nelosraitin varrella asuvat? Nämä talot sijaitsevat kevytliikenteen varrella, jonne vain pihoihin ajo on sallittu. Kolunpohjantieltä autoilla ajavat eivät edes menisi Nelosraitin talojen ohi.

Taloudellisestikaan tämä muutos ei olisi merkittävä. Kukaan ei ole vaatimassa pikkusillan korjaamista, ainoastaan lupaa ajaa autolla sillan yli.

 

Minna Kuusjärvi
Sininen Tulevaisuus
Äänekoski

Vastaa

 1. Maukka

  Kannattiko rakentaa miljoonan euron silta nelostien alitse kolmea taloa varten jos muut eivät saa sitä käyttää?

  Vastaa
  1. Väykkä

   Jokaisella on oma mielipide,mutta tämä oli vähintään erikoinen:

   ”Toki tämä pikkusilta on kapea, mutta onko sillalla koskaan aikaisemmin sattunut onnettomuuksia? Tietääkseni ei”

   Pitäisikö siis odottaa,että onnettomuus sattuu sillalla?
   Tällä sillalla on kyse lasten turvallisesta liikkumisesta Honkolan kouluun ja turvallisesti kotiin.
   Siltaa pitkin kulkee lapsia aina Kannelsuolta asti.
   Ihmettelen suuresti,että autoilla halutaan vaarantaa lasten turvallinen liikkuminen koulutielle.

   Vastaa
 2. Maukka

  Eipä tuosta turvallisuudesta ennen itketty kun nelosraitin asukkaat käyttivät tuota autotienään. Ja jopa pyörätietä pohjoisen suuntaan ajelivat myös sumeilematta. Mutta olisi ilmeisesti väärin jos muut saisivat uutta remontoitua ja levitettyä tietä käytää vai mitä?

  Vastaa
 3. Kolunpohjalainen

  Asun Kolunpohjantiellä ja häpeäkseni täytyy todeta monen meistä olevan lukutaidoton.
  Kyseisellä kevytväylällä on selvät liikennemerkit,moottoriajoneuvolla ajo kielletty. Moni meistä ei joko osaa lukea tai sitten vain rikkoo lakia tahallaan. Tässä on poliisille hyvä sakkorysä.
  Siltä josta jutussa kerrotaan,on todella kapea. Jos siltaa levennetään,tilanne muuttuu tietenkin. Yksinkertainen asia,joka tuntuu monelle olevan liian monimutkainen.
  Itse käytän saarijärventien eritasoliittymää mielellään.

  Vastaa