Mielipide: Nurmikenttä Isomäen kentälle ja Musiikkiopisto Suolahtisaliin


Tein kansalaisaloitteen kaupungille, että Suolahteen saataisiin tasokas jalkapallokenttä. Nykyinen kenttä on mahdotonta saada hyvään kuntoon. Kentän pohja kun on mitä on. Kuulin erään vanhemman sanovan, että aikoinaan kentän kohdalla oli hyvä kalojen kutupaikka. Eiköhän tämä kerro jo kaiken.

Isollemäelle saataisiin tasokas perusnurmikenttä. On erittäin tasainen hiekkakenttä. Ennen jopa muualta paikkakunnilta tuli joukkueita harjoittelemaan Isonmäen kentälle. No nyt asiaa on saaatu keskusteluun vapaa-aikalautakuntaan. On alkanut selvitys kustannuksista jne. Ja asia tulee käsittelyyn alkuvuodesta, näin ainakin toivon. Kustannukset eivät mielestäni tule olemaan kalliit. Ainakin jos verrataan mitä kaupunki on valms satsaamaan jopa kahteen paikkaan lumitykit. Ja jos verrataan mitä vuosikustannukset tulevat olemaan uudesta monitoimihallista.

Uusi tasokas nurmikenttä Suolahteen innostaa nuoria lajin pariin ja toivottavasti myös enemmän omatoimiseen liikkumiseen. Jotenkin vaan tullut kuva, että kun puhutaan Suolahteen satsaamisesta, niin asiat ovat aina tehty vaikeammaksi. Suolahtisali oli tästä hyvä esimerkki. Mutta onneksi kävi näin että sille löytyi omistaja. Luin Sisä-Suomen lehdestä kulttuuripainotteisen jutun ja kulttuurin ongelmista. Esimerkiksi Musiikkiopiston tilaongelmista. Suolahtisaliin! Mutta tämä ei käy heille, en ymmärrä miksi. En yhtään järkevää perustelua tälle löydä. Pitäisi ymmärtää että olemme yksi kaupunki nyt. Itsekin musiikin harrastajana ja joitain muitakin harrastajia kun olen kuullut, niin pitävät Suolahtisalia loistavana paikkana. Mutta ei? Pienet jääkiekkojunnutkin kuskataan monena päivänä Suolahteen hallille. Että näin.

Niin ja tuo Painotalo on jo aika huvittavaksi mennyt asia. Suuret suunnitelmat on tehty ajat sitten, mitään ei tapahdu. Ei Äänekoski uutta kulttuuritaloa tarvitse. Tehdään ne sunnitelmat mitkä aikoinaan on tehty. Ja otetaan tämä päivä ja tulevaisuus huomioon. Ja itse toimijat mukaan suunnitteluun. Valitettavasti tällä hetkellä liikunta vie kulttuuria satanolla. Emme ole ainoa kaupunki joka on samassa tilanteessa. Jotenkin vaan ihmetyttää että painotalolle suunnitellaan joka vuosi ”samat pennit taskun pohjalta” mitä löytyy. Puheissa kyllä arvostetaan kulttuuria mutta teoissa ei. Valitettavaa mutta totta!

Marko Nykänen, Keskusta, vapaa-aikalautakunnan jäsen

Vastaa

  1. Petteri Nieminen

    Loistava kirjoitus Nykäseltä.Isonmäen kenttä korkealla mäellä kuivaa keväällä nopeasti.Lumentykitys kahdessa paikassa järjetöntä rahan tuhlausta!

    Vastaa