Mielipide Pentti Salminen: Saako valtuutettu tietää, mistä päättää?


ÄKS kysyi puolueitten edustajilta kolmen hallin rakentamisen ja liikuntatalon korjauksen periaatepäätöksen valmistelusta. Pontimena oli varmaankin niin sanotun monitoimihallista turhaan vaaditut lisätiedot ja valtuuston roolin rajoittaminen vain periaatepäätöksen tekoon.

Ainoana vastaajana esitin kritiikkiä pitäen valtuuston puolta. Muut kehuivat vuolaasti valmistelua ja tiedon jakamisen runsautta. Olen usean valtuutetun kanssa ihmetellyt muitten vastaajien vastauksia. Jotain selittänee se, että heistä kolme on hallituksen jäseniä ja kaksi valtuuston puheenjohtajia.

Lisätietoa kaivattiin nimenomaan ns. monitoimihallista. Valtuuston iltakoulu sekavuudessaan vain lisäsi epätietoisuutta, mikä tuli ilmi sitten valtuuston kokouksessa. Hallintojohtaja Aleksi Heikkilä tyynnyttelikin valtuutettuja muistuttamalla ”nyt tehdään periaatepäätöstä ja jokainen halli tulee myöhemmin valtuuston käsittelyyn yksittäin.” No eipä tulekaan, vaikka käsite periaatepäätös tarkoittaa vain valmistelun ohjaamista.

Epäselvyys niin sanotun monitoimihallin toteuttamisessa jatkuu edelleen. Julkisten hankintojen hakusivuilla HILMASSA rakennusurakoitsijoille suunnattu hallin rakennuttamisilmoitus herättää useita kysymyksiä.

Edellä oleva ei ole kannanotto hallin rakentamisen puolesta tai sitä vastaan. Kyse on pelisääntöjen noudattamisesta ja siitä, saako/pitääkö valtuutetun tietää, mitä hän on päättämässä.

Pentti Salminen, valtuutettu (sd)

Toimitukselta: Pentti Salminen on lähettänyt mielipidekirjoituksen ÄKSän toimitukseen 19.11. Olemme jättäneet ylläolevan kirjoituksen epähuomiossa julkaisematta. Pahoittelemme aiheuttamaamme viivästystä ja harmistusta, Marjo Steffansson, päätoimittaja

 

Vastaa

 1. Risto

  Äänekoski ei ole vuosikymmenten saatossa muuttunut. Hyviä veljiä ollaan edelleen. Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt. Jos hallituksessa on kulttuurihenkilöitä, ajetaan kulttuuriasioita, kun on urheiluhenkilöitä, ajetaan urheiluasioita jne. Kaikille yhteistä on se, että aina ajetaan omaa etua ja omia asioita, ei koskaan osata laajasti johtaa ja päättää kaupungin asioista. En ihmettele, että kaupunki autioituu. Nyt sitten hallitukseen on saatu joukko ihmemiehiä ja naisia. Selvennän. He kuvittelevat, että kaikki menee hyvin, kun vain hymyillään ja ollaan positiivisia. Otetaan lainaa ja rakennetaan. Levitetään ilosanomaa, kyllä se siitä. Ei. Ei. Ei ja Ei! Ensin perusasiat kuntoon. Kaupunkikuva paremmaksi, vanhat yrittäjät ja kaupat toimimaan, työpaikkoja kaupunkiin. Ennen sitä on ihan turha kuvitella, että Äänekoskelle voi rakentaa mitään. Herää kysymys, kenellä päättäjistä on joku rahasopimus rakentamisesta? Kuka saa osinkoja näistä hankkeista? Kun ei edes uskalleta suoraan antaa kaikkea tietoa rakennuksista, rakentamisesta yms. Hyviä veljiä, huonoja johtajia.

  Vastaa
  1. suti

   Jonkinsortin kähmintää on havaittavissa,Niskasen tontti maksaa 1 m€ vieressä oleva kiinteistö viidesosa.Ennen oli kaupungeilla omat timpurit,sähkömiehet.ym ammattimiehet.Tämä tyyli loppui pääosin jo 80-90 luvun taitteessa melkeenpä kaikilta kaupungeinta ja kunnilta,ja annettiin kilpailun hoitaa tehtävänsä,minkä seurauksena oli epätervettä yrittämistä.Nykyään on toisin tietääkseni Äänekoski on ainoa ,joka on ottanut vanhat tavat käyttöön,siellä on timpurit,sähkömiehet,hoiva ja turvapalvelut kaupungin yhtiön alla(äänekosken kiinteistöhoito) tervettä?? ei minun mielestä

   Vastaa
   1. Mopomummo

    Ei ole muuttunut ei !!!
    Elettiin vuotta 1968. Kaupungin valtuuston ja hallituksen kokukset pidettiin Koulunmäen yläasteen luokassa.
    Olimme hakeneet kaupungin asuntoa monta kertaa mutta aina oli seinä pystyssä. Kun ihmettelin eräälle tuttavalle asiaa hän nyhjäisi hihasta ja sanoi että tuleppa valttuuston kokosta seuraamaan.
    NO.. Menin kyseisenä iltana paikalle. Valtuutetut tuijottivat silmät tapilla kun seisoimme Vuorisen kanssa käytävällä.
    Kokous alkoi. Alkuseremonien jälkeen puheenjotaja nuiji varsinaisten asioiden käsittelyn alkavan. Ikkunan pielestä isokokoinen ”sukuneutraali Henkilö” pyysi puheenvuoron.
    – köhömm… ehdotan että lehdistö ja yleisö poistetaan paikalta..ja kokous pidetään suljetuin ovin
    Luokkassa oli hiljaista, liekö käsiäänestys käynnissä.
    -Ehdotettu että yleisö ja lehdistö poistetaan kokouksesta. Hyväksytään. .. nuija kopasahti opettajan pöydän kanteen.
    -Lehdistö saa tiedotteen kokouksesta jälkeenpäin
    Ilman heitto apua lehdistö, Vuorinen, ja yleisön minä, siirtyivät ovien ulkopuolelle.
    Siellä lehdistö ja yleisö katsoivat toisiaa hölmistyneinä.
    -Tämä oli ensimmäinen kerta kun minut ajetaan kokuksesta ulos, olen takarivissä istunut koko lehtimiesurani ajan.
    Päätös oli sitäpaitsi laiton.
    – Siellä istuisit jos tämä kiusallinen yleisö ei olisi tullut häiritsemään
    Parin vuoden päästä uuden sosiaalisihteerin avulla pääsimme Keskuskatu 65.
    Oli mielenkiintoista huomata KEITÄ siellä asui. .!?

    Vastaa