Mielipide Sirpa Martins: Surkeaa touhua!


Kokoomuslaiset käyttävät aktiivimallin puolustelussa argumentteja, jotka ovat ajastaan pahasti jäljessä. Tämän sai taas kerran todeta keskiviikkoillan A-studion keskustelua seuratessa. Onko nyt oikeasti niin, että aktiivimallin kannattajat eivät tiedä aktiivimallin olevan jo olemassa.
 
Jos työtön ei aktivointitoimenpiteisiin osallistu, hänet on jo vuosia siirretty ensin kunnan, nyttemmin kunnan ja kelan toimeentuloluukulle osoittamaan aktiivisuuttaan vielä 20 – 40 prosentin toimeentuloleikkauksen uhalla. Karenssit ovat yleistyneet eivät työttömän itsensä vuoksi, vaan järjestelmän toimimattomuuden ja ennenkaikkea palkkatyöpaikkojen puutteen vuoksi.
 
Työtön ei myöskään saa saada yrittäjätuloa, koska silloin on helvetillinen todistelubyrokratia työttömällä yrittäjällä itsellään sekä lisäksi kaikilla hänen mahdollisilla perheenjäsenillään. Tässä tapauksessa mitkään sosiaalietuudet eivät tätä työtöntä yrittäjätuloa nauttivaa tavoita.
 
Joka kolmas kuukausi tehtävällä 18 tunnin aktivointipätkällä jossakin ei ole mitään vaikutusta kenenkään työllistymiseen eikä varsinkaan toimeentuloon. Siksi monet pitkäaikaistyöttömät tekisivät nytkin enemmän esimerkiksi kuntouttavaa työtoimintaa. Mutta kun siitäkin leikattiin viikottain yksi päivä pois. Ja samalla aktiivisuus rajattiin ja toimeentulo tippui kuukausitasolla kymppitolkulla.
 
Ja, kun työllisyysmäärärahoja jatkuvasti leikataan, niin ei siellä työkkärissäkään henkilökuntaa yksinkertaisesti riitä näitä kummallisia muka-aktivointeja hallituksen huviksi harrastamaan. Aktivointi on siis tälläkin hetkellä jo kovempaa, kuin mitä tällä ”uudistuksella” kokoomuksen jälkeen jääneissä puheissa tavoitellaan
 
Nythän halutaan vain höyhentää ja torkkupeitto Vartiainen on sinitinttien kanssa tämän jo ääneen sanoneetkin. Halutaan siis leikata valmiiksi köyhien ihmisten toimeentuloa entisestään ja halutaan leikata ostovoimaa sisämarkkinoilta orastavan kasvun aikaan. Tai kuten ministeri Mykkänen sen ilmaisi: ”Valmistaudutaan seuraavaan taantumaan”. Ei siis mitään helvetin järkeä!
 
Jää vain nähtäväksi se pääsiäisajan kaaos, joka tässäkin hölmöydessä on odotettavissa.
 
PS. Olen saanut nyt seurata lukuisia tapauksia ihmisten eläkkeelle siirtymisen ennakoitavissa olevista ongelmista tämän söhrömallin vuoksi. Surkeaa touhua, surkeaa!
 
Sirpa Martins

Vastaa

  1. Pentti

    Niin, viimeaikaisilla äänestyksillään martins on ollut ajamassa lisää työttömiä äänekoskelle joten olisiko aika laskeutua sieltä punakuplasta alas?

    Vastaa
  2. Äänten kalastelu on surkeeta

    Kirjoitus alkaa sanalla kokoomuslaiset. Onhan se äänten kalastelun kannalta Äänekoskella kannattavaa lyödä porvaria; aina ropsahtaa yksi lisä-ääni seuraavissa vaaleissa. Kuitenkin Sipilän kolmen puolueen hallitus on päättänyt asian eteenpäin viemisestä. Sinisten ministeri on asia hoitanut ministeri. Ja kansahan kansanedustajat valitsee ja eduskunta päättää hallituksesta. Parasta sosiaalipolitiikkaa olisi työkuntoisten töihin saaminen. Siitä lienee laaja yhteisymmärrys, mutta keinoistahan on aina hyvä kiistellä akselilla hallitus-oppositio. Pitkään asioita seuranneena olen huomannut, miten hallituksen kokoonpanolla ei juurikaan ole merkitystä politiikan sisältöön. Pelivaraa on niin vähän: talous määrää ja poliittinen pelivara on olematon. Sipilän hallituksen aikana on saavutettu merkittävä talouden käänne. Kerätköön siitä pisteet kuka tahtoo. ”Vai onko taas väärin sammutettu?”

    Vastaa