Mieskuoro Metsojen luotsi vaihtui


Mieskuoro Metsot sai uuden johtajan. Merja Kopare aloittaa syksyllä.

Mieskuoro Metsot sai johtajakseen koppelon. Merja Kopare astuu Kimmo Tuurin saappaisiin ja tarttuu toimeen syyskauden alkajaiseksi. 

 

Vuonna 2002 perustetulla mieskuoro Metsoilla ei johtaja oli taajaan vaihtunut. Pitkään kuoroa luotsannut Kimmo Tuuri jättää tehtävänsä ja keskittyy jyväskyläläisen mieskuoro Sirkkojen, sekä Jyväskylän Oopperakuoron että Lux Auribus -kuorojen  johtamiseen.

Mieskuoro Metsot synnytettiin aikoinaan kahdesta vanhasta kuorosta: Suolahden Mieslaulajista ja Äänekosken Mieslaulajista. Ensimmäisenä Metsojen johtajana toimi Veikko Nuuhkarinen, hänen jälkeensä, vuodesta 2004, tahtia on antanut Tuuri lukuunottamatta vuoden mittaista välivuotta, jolloin johdossa oli Kosken Laulusta ja Äänekosken Naiskuorosta tuttu Timo Laakso.

Mieskuoro Metsojen rivit ovat vakiintuneet, ja tällä hetkellä kuoron vahvuus on 37 henkeä. Laulajista valtaosa on äänekoskelaisia, mutta myös Jyväskylästä, Laukaasta ja Jämsänkoskelta. Kuoron keski-ikä on plus 60 vuotta, iäkkäin Metso on yli 90-vuotias Kalervo Kallioniemi jolla on takanaan jo 67. kuorovuosi!

– Suurimmillaan kuorossa on ollut 41 päätä, Metsojen johtokunnan puheenjohtaja Markku Auvinen laskee.

Suolahdessa, Telakkakadun koulun musiikkiluokassa harjoitteleva kuoro antaa torstaina ääninäytteen uudelle johtajalleen. Metsojen johtoon pyrki muutama, ja Kopare valittiin yksimielisesti.

– Tulimme vakuuttuneeksi, että Merja on hyvä jatkaja Kimmon tekemälle työlle, Auvinen sanoo.

Äänekoskelaisen musiikkipedagogi Kopareen elämä on musiikintäyteistä. Huilun ja pianonsoiton opettajana toimiva Kopare vetää myös muskaria.  Hän johtaa Laukaassa Sarasol -kuoroa, Konnevedellä Lumousta sekä lasten Satakielet -nimistä kuoroa. Kopare miettii jo mahdollisia yhteistyökuvioita, joita voisi Metsojen kera eri kuorojen kanssa tehdä.

– Tämä on ensimmäinen mieskuoro, jota alan johtaa. Hyvin soiva laulu on pääasia ja se, että ohjelmisto on kuoron näköinen,  Metsojen meno on tyylikästä, se on perinteinen mieskuoro, mutta osaa myös heittäytyä viihteen vietäväksi.

– Uskomme, että Merja antaa meille uutta säpinää, saa nähdä mihin tässä vielä taivutaan, Auvinen nauraa.

Ohjelmistoa tullaan miettimään loppukesällä järjestettävällä kuoron kehittämispäivällä.

– Kuorotoiminnan suola on päästä esiintymään yleisön eteen. Perinteeksi muodostuneita joulu- ja vappukonsertteja tullaan varmasti kuulemaan tulevaisuudessakin, Kopare lupaa ja lisää, että kuorossa laulamisessa on tärkeää myös sosiaalinen yhdessäolo.

 

Vastaa