Miesten turinointia tarjolla Koskelassa


Koskelan turinatuokiossa ei tarvitse höpötellä itsekseen.

Turinatuokio starttaa ensi viikolla.

 

Turinalle ja turinoinnille voidaan nähdä monenlaisia merkityksiä. Turina on juttelua, rupattelua, keskustelua, ajatusten vaihtoa, porinaa, puhetta, jne. Tämänkaltaisella toiminnalla on myös ilmiselvä sosiaalinen, yhdessäolon ja mukana olemisen merkitys. Turinointi kun useimmiten liittyy jotenkin muihin ihmisiin, vaikka toki itsekseenkin voi ihminen puhua.

Jotta itsekseen puhumisen osuus jäisi vähemmälle, Koskelan Setlementti järjestää miehille suunnatun turinatuokion. Turinointi voi olla vapaata keskustelua tai myös ajatusten vaihtoa etukäteen pohjustetusta aiheesta kahvikupposen äärellä.

Koskelasta kerrotaan, että tuokion tarkoitus on saada aikaan matalan kynnyksen keskusteluporukka. Turinatuokio nimenä kuvastaa sitä, miten keskustelu -käsitteelle voi löytyä miehille ominaisia tasoja ja merkityksiä.

– Kaiken kaikkiaan turinatuokiossa mennään fiilingin ja myös osallistujien toiveiden mukaan. Tuokioiden käynnistyttyä kysellään osallistujilta, haluavatko he joinakin kertoina turinatuokion vetäjän etukäteen pohjustamia keskusteluaiheita. Teemat voivat liittyä esimerkiksi luontoon, urheiluun, musiikkiin, matkailuun, kulttuuriin tai terveyteen, tuokion vetäjä Jouko Laaksonen kertoo.

Miesten turinatuokio kokoontuu joka toinen viikko torstaisin klo 14.15 – 15.45 Koskelassa. Ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 24. tammikuuta 2019. Tuokioon voi ilmoittautua asiakasneuvonnan kautta (puh. 0400 115 360 tai 0400 115 366) tai Koskelan nettisivuilla.

RIINA NYGRÉN
riina(at)aksa.fi

Vastaa