Mikko-päivät tulee taas!


Mikko Niskanen kuvattuna Konginkankaan työväentalolla.

Elokuvaohjaaja Mikko Niskasen syntymästä tulee tammikuun 31. päivä 90 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Mikko päivät elvytetään taas henkiin. 

 

Helmikuun 1.-2. päivä vietettävien Mikko-päivien ohjelma on vielä työn alla. Se on kuitenkin varma, että ohjelmassa tullaan näkemään Mikko Niskasen elokuvaa ja paneudutaan kotimaiseen elokuvatuotantoon. Mikko päivien takana ovat elokuva-aktiivi Jaana Tani ja elokuvaohjaaja Jari Kokko.

– Mikko-päivät on äänekoskelainen elokuvatapahtuma, joka kunnioittaa suuren suomalaisen ja äänekoskelaisen elokuvaohjaaja Mikko Niskasen elämäntyötä, tapahtuman Facebook -sivulla kerrotaan.

Mikko-päivät kunnioittaa myös edesmenneen elokuva-aktiivin Hannu Lönnrothin muistoa.

– Hannu toimi vuoden 2016 järjestettyjen Mikko-päivien innoittajana, ja haluamme jatkaa Hannun tekemää työtä, Tani sanoo.

Mikko-päivät starttaa perjantaina ja päättyy lauantaina Hotelli Hirvessä vietettävään elokuvagaalaan.

– Toivomme saavamme kerättyä ohjelmaa koko viikolle. Toivomme mukaan myös yhteistyökumppaneita sekä kaupunkimme kouluja mukaan Mikko-päivien viettoon. Olemme Jarin kanssa miettineet ohjelmaa jo pitkälle, Tani sanoo.

Jorma Niskanen on tyytyväinen Mikko-päivät -uutisesta kuultuaan. Hän iloitsee isänsä elämäntyön esillä pitämisestä.

– Tämä on erittäin hieno asia. Olen myös huomannut kaupungin suhtautumisen muuttuneen positiivisempaan suuntaa Mikon tekemää työtä kohtaan. On ymmärretty, että Mikkoa voi käyttää kaupungin markkinoinnissa, Jorma Niskanen sanoo.

Mikko-päivät Äänekoskella 1.-2.2.2019 

Vastaa

  1. Kimmo Myyryläinen

    Kuka kirjoittaisi näytelmätekstin ehkä parhaimmasta kotimaisesta elokuvasta 8 surmanluotia? Tietäisin ryhmän ”Äänekosken Teatteri” joka ottaisi haasteen vasteen kun teksti olisi valmiina. Teatteri täyttää vuosia 2019, syksyllä olisi esitys .

    Vastaa
  2. Pia Håland Anveden

    Juu, hienoa! Tulen varmaankin sinne mieheni kanssa. Terveisin Pia Håland Anveden, Mikko Niskasen nuorin tytär.

    Vastaa