Mopomiitissä nähtiin asiallista keulintaa


Kumi paloi ja lakua jäi asfalttiin mopomiitissä numero kaksi.

Valtran mopomiitissä paloi kumi ja kärysi kakstahtibensa. 

 

Mopomiitti pärähti alulle, kun Valtteri Kautto, Eero Pigg ja Tuukka Lihavainen ottivat osaa kaupungin Onko ideaa?- ideakilpailuun ja ideoivat Äänekoskelle omaa mopomiittipaikkaa. Lauantaina järjestetty mopomiitti oli järjestyksessään toinen. Lihavainen, mopomiitin yksi tapahtuman kuudesta leaderista oli pelkkää hymyä, miitti numero kaksi sujui loistavissa merkeissä. Lihavainen arvelee paikalle kerääntyneen reilut kaksisataa mopoilijaa. Järjestelyiden päävastuu oli Äänekosken kaupungilla. Kaupungin nuorisotoimi oli menossa mukana kesakaaroineen sekä etsivän nuorisotyön kera. Poke toi paikalle pientä purtavaa. 

– Väkeä on tullut Saarijärveltä, Jyväskylästä, Hietamalta, Konginkankaalta, Äänekoskelta ja Suolahdesta, ainakin nämä on tullut tietooni. Pieksämäeltäkin olisi porukkaa tulossa, jos ovat vain saaneet kyydin järjestymään, Lihavainen luettelee.

Leadereiden joukko, Olli Valkoniemi, Alvari Mäkinen, Aleksi Manninen sekä Eero Pigg ja Niko Öhman ovat saaneet Lihavaisen kertoman mukaan valtavasti hyvää palautetta miitin järjestämisestä. Ensimmäinen mopomiitti järjestettiin kesäkuussa. Tuolloin osallistujia oli reilut kolmesataa.

– Tämä on erittäin tärkeä tapahtuma meille mopoharrastajille. Nyt saa kerrankin keulia laillisesti, Lihavainen hymyilee.

Valtran henkilöstöjohtaja Jari Suuronen toivoo, että mopoilijoiden porukasta joku saisi kimmokkeen hakeutua Valtralle töihin.

Valtralta oli järjestelyissä mukana viisi henkilöä. Valtran henkilöstöjohtaja, järjestyksenvalvojana toiminut Jari Suuronen katsoo Valtran ovaalin muotoisella traktoreiden testiradalla kaasuttelevia ja keulivia mopoja ja mopoilijoita.

– Kyllä ovat taitavia ajajia, ja toisensa hienosti huomioon ottavia, Suuronen toteaa.

Vaikka meno näyttää hurjalta, mopoilijat ovat hyvin järjestäytyneet: toiselle annetaan tilaa, eikä kilpailuvietti iske päälle.

Suuronen kertoo Valtran saaneen runsaasti positiivista palautetta testiratansa mopoilijoiden käyttöön luovuttamisesta.

– Moni on jo ennättänyt ihmetellä, kuinka tällainen iso teollisuusyristys lähtee mukaan mopomiittiin. Yksi ajatus on, että tästä voisi joku saada kipinän Valtrasta työnantajana, Suuronen sanoo.

Valtralla on 900 työntekijää, ja lisää tarvittaisi kolmisenkymmentä.

– Tehtäviä on laidasta laitaan. Jos on korjannut mopoja, ja on mielenkiintoa laitteisiin ja kenties ammattikoulu vielä alla, niin tässä olisi työpaikka taattu, Suuronen vinkkaa.

Mopomiitti alkoi näyttävästi, kun Suolahden keskustasta matkaan lähtenyt noin sadan mopon letka pääsi paikalle. Letkan hännillä ajanut Jore Sohlman kiittelee mopopoikia.

– Fiksua jengiä, täytyy sanoa. Äänekosken Moottorikerho haluaa olla tukemassa tapahtumaa läsnäolollaan, Sohlman sanoo.

Vastaa

  1. Ville

   Onpa mopoilijat aivan helvetin suuria saastuttajia.. Terkkuja vaan kaikille ”vihreille” lentomatkailijoille sekä eritoten heille jotkaa suuntaa Abu Dhabiin tai Dubaihin.

   Vastaa
 1. Kyllästynyt

  Asiallista keulintaa ja kuminpolttoa? suljetulla alueella vallan mainio idea, mopomiittiläiset saisivat kokoontua muualle kuin yleisille teille ja asutusalueiden lähettyville jatkamaan tuota harrastusta. Hirvaskankankaalla tämä on muuttunut oikein ongelmaksi, iltaisin hitonlahdentielle kokoontuu useita nuoria polttamaan kumia, keulimaan ja roskaamaan.

  Vastaa