Murskaamossa nähtiin melkoinen trilleri, joka päättyi Urhon voittoon

17.02.2019 20:45 (muokattu 17.02.2019 20:46)
Arkistokuva. Kuva: Valtteri Vainio
Urho kukisti lauantai-illan trillerissä sarjakakkosen, kun Kangasalan Kisa-Eagles kaatui Murskaamossa rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 8-7.
Kotijoukkue oli pelissä pitkästä aikaa suht ehjällä kokoonpanolla, ja se näkyi heti ensi minuuteista alkaen. Ensimmäisessä erässä Antti Temonen, Teemu Raatikainen ja Heikki Mikkola iskivät jokainen kertaalleen kiekon vieraiden reppuun, ja tauolle lähdettiin 3-1 tilanteesta.

Toisessa erässä iloinen ja vauhdikas hyökkäyspeli tuotti jälleen tulosta, ja Olli Kuusjärvi ja Kristian Liimatainen iskivät Urhon jo 5-1 johtoon. Tämän jälkeen alkoikin sitten tapahtua. Vastustajan maalivahti sai ensin ottelurangaistuksen hermostuttuaan maalinedustilanteessa. Tästä heränneenä vastustaja alkoikin iskeä kiekkoa maaliin, ja Urhon pelaaminen muuttui hankalaksi. Viimeisessä erässä Eagles karkasikin kahden maalin johtoon, ja yhtäkkiä kotijoukkue olikin takaa-ajajana.

Pelin lopussa Urho kuitenkin näytti, että viimeistä sanaa ei oltu vielä sanottu. Ensin iski Jiri Suonikko, ja tämän jälkeen Toni Pekkala toi Urhon tasoihin. Siirryttiin jatkoajalle. Jatkoaika ei ratkaisua tuonut, joten edessä oli voittolaukauskilpailu. Urholta onnistuivat Kristian Liimatainen ja Janne Mäkiaho, kun vastustajalta onnistui vain yksi laukoja ohittamaan mainiosti Urhomaalilla pelanneen Lasse Palhomaan. Voitonjuhlat alkoivat ja näin ollen kaksi pistettä jäi Suolahteen.

Urholla on edessä enää yksi runkosarjaottelu, joka pelataan tulevana lauantaina Mäntässä. Sen jälkeen on edessä playoffit.

Urho – Kisa-Eagles 8-7rl. (3-1)(2-3)(2-3)

1. Rajan takaa sanoo:

Hienoa, että yksi urheilujoukkue Äänekosken ja Suolahden alueelta napsii voittoja tärkeistä peleistä. 🙂

Arvostettavaa on myös se, ettei ole minkään hyvä veli -verkoston pyörittämä. Samasta syystä käyn seuraamassa aikuisten tasolla ainoastaan Urhon (jääkiekko) ja Kipinän (koripallo) otteluita. Hienoa viihdettä myös alemmilla tasoilla. Molemmissa tuttuja nimiä, jotka pelanneet korkeammalla. Kotikutoisten joukkueiden tuntua.