Murskaamossa nähtiin voittoisa trilleri

06.10.2019 21:20 (muokattu 06.10.2019 21:22)
Arkistokuva: Kuvamiehet
Suolahdessa nähtiin kiekkosyksyn alkajaisiksi melkoinen trilleri, kun Urho voitti lapinlahtelaisvieraan lopulta jatkoajalla maalein 8-7.

LL-89 iski ensimmäisen kerran kiekon verkkoon jo 13 sekunnin pelin jälkeen. Alkushokista selvittyään Urho tasoitti kuitenkin tilanteen, kun Jiri Suonikko iski illan ensimmäisensä. Vieraat kuitenkin hallitsivat peliä, ja iskivät kaksi maalia erän edetessä. Erän lopulla Urhon pelatessa ylivoimaa, iski kuitenkin Tuukka Halttunen erätaukolukemiksi 2-3.

Toinen erä oli kotijoukkueen kannalta erittäin synkkä. Vieraat taiteilivat kerta toisensa jälkeen keskialueen yli, ja viimeistelivät tylysti neljä maalia. Vieraiden liukkaat pelaajat olivat välillä täysin pitelemättömiä. ja Urhon huolimattomuusvirheet eivät tätä iltapuhdetta ainakaan helpottaneet. Erän lopulla lohtua kuitenkin saatiin Toni Pekkalan iskiessä kavennuksen lukemiin 3-7.

Viimeinen erä olikin sitten yksipuolinen näytös. Liekö minkälaisia käärmekeittoja ollut erätauolla kotijoukkueen pukukopissa, mutta viimeisessä erässä ei jäällä ollut kuin yksi joukkue. Urho iski pelin tasoihin, vastoin kaikkia ennakko-odotuksia. Maalinteossa viimeisessä erässä onnistuivat Ilmari Åsenbrygg, Juuso Hiironen sekä Jiri Suonikko kahdesti. Näistä viimeisin syntyi ajassa 59:34, Urhon pelatessa jo ilman maalivahtia.

Jatkoajalla Urho pääsi ylivoimalle, jota ehdittiin pelata 40 sekuntia, kunnes Patrik Jääskeläinen räjäytti Murskaamon juhlintaan, ja iski loppuratkaisun lukemiin 8-7. Näin ollen Urhon viikonloppu oli taputeltu ja sarjataulukkoon kirjattiin kaksi pistettä, lauantaina hankitun kolmen pisteen kaveriksi.

Ensi viikonloppuna karkelot jatkuu kotiluolassa lauantaina, kun vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Peurunka HT. Sunnuntaina Urhon bussin nokka suuntaa kohti Joensuuta.

Urho – LL-89 8-7 ja. (2-3)(1-4)(4-0)(1-0)