Musakorneri: Gian – Capital Punishment


Tekoverellä saa bändistä kuin bändistä kuvauksellisemman, Gianin pojat tuumivat edellisen keikkansa jälkeen. (Kuva: Juho Kunelius)

Musakorneri viettää hautajaisia.

 

Elkää peljätkö, ei vietetä Musakornerin hautajaisia, vaan Äänekosken metalliylpeyden, tuon karvaisen viimeisen mammutin Gianin.

Gian on viiden musiikillista taituruutta tihkuvan äänekoskelaisen metallimiehen yhteenliittymä, joka on tarjoillut raskasta korvanamia kuulijoilleen jopa 12 vuoden ajan. Musakornerin saamien tietojen mukaan jo muinaiset sumialaiset kuuntelivat bändiä niin että lepikot helisivät. Lassi Pollarin, Jampe Honkosen, Konsta Vehkalan, Tuomo Laulaisen ja Henri Rahmin muodostama bändi on niitä harvoja bändejä, jotka jäivät historiaan jo ennen kuolemaansa.

Yli kymmenen vuotta on tahkottu peltiä, vedetty keikkaa, vingutettu kitaraa, öristy raakalaismaisesti, ammuttu yli ja ali, läträtty tekoverellä ja syösty metaforista metallitulta yleisön sekaan. Nyt on aika päättää matka, mutta ei ennen kuin jokainen soittaja on karkottanut ruumistaan viimeisetkin demonit. Luvassa on nimittäin järkälemäinen hautajaiskeikka, jossa soitetaan läpi lähes koko bändin tuotanto.

Musakornerin saamien tietojen mukaan Pub Markuksessa pidettävä siunaustilaisuus tulee olemaan pitkä, täynnä hikeä, räimettä ja ehkä myös kyyneliä. Liput keikalle kustantavat vain yhden vitosen ja jokainen paikalle saapuva saa ovelta seremonian käsiohjelmaksi bändin hittilevyn All Life Erased. Saavu ajoissa, sillä tätä rock-epiikan hautajaispamflettiä on tarjolla vain rajoitettu erä.

– Suosittelemme ankarasti liittymään hautajaisseurueeseemme. Harvoin monttubileissä nimittäin vainajakin esiintyy, bändi kehoittaa.

Musakorneribiisiksi näin hartaan juhlan kynnyksellä valitsimme kappaleen Capital Punishment. Siinä yhdistyvät kaikki veretseisauttavat fiilikset mitä bändin historiaan kuuluu.
– Capital Punishment oli ja on olennaisin syy siihen, että bändi jatkoi taivaltaan 2009. Alkuperäisestä porukasta Juho, Jasu ja Juuso lähtivät tuolloin muiden projektien pariin ja Gian oli muutaman kuukauden käytännössä hajonnut. Pienen mietinnän jälkeen aloin kuitenkin tekemään uusia kappaleita ja päätettiin Jampen kanssa haalia uusi porukka kasaan. Tämä biisi päätyi uuden kokoonpanon ensimmäisen äänitteen nimikkokappaleeksi ja on siitä lähin ollut keikkasetissä useimmiten päätöskappaleena. Capital Punishment myös päättää All Life Erased -levymme ja tulee myös päättämään viimeisen keikkamme, kertoo selvästi herkistynyt Lassi Pollari.

Capital Punishmentissa on sitä jotain ja paljon. Armoa ei anneta, tuskaa maksimoidaan, tunnelma iskee syvälle pimeimpäänkin sieluun ja tuplabasari tärisee siihen malliin, että isommastakin pepusta katoaa selluliitti.

– En mä haluu et tää loppuu!! itkee metallisydämen omaava toimituksemme jäsen.


Kurkista myös Gianin syväluotaava ja analyyttinen haastattelu eilen ilmestyneestä ÄKSästä. Internetsukupolvi voi lukaista tuon musajournalismin timantin täältä. 

Vastaa