Musakorneri: Halvalla – Royals


Kuva kunnioittavasti nyysitty bändin Facebook-sivulta.

Musakorneria pistetään Halvalla. 

 

Musakorneri on napannut haaviinsa jälleen ennenkuulumattoman hyvän bändin ja sen sensaatiomaisen musavideon. Halvalla on helsikiläinen a cappella-yhtye, jonka yksi heleimmistä äänistä kuuluu äänekoskelaislähtöiselle Jekku Kivirinnalle. Kivirinnan lisäksi Halvalla-yhtyeen vivahteikkaasta soundista vastaavat Daniela Rosqvist, Nella Näveri, Henri Kari ja Sadi Hossain. Videolla on myös Ulla Sarén joka kesän vikan keikan jälkeen valitettavasti  lopetti Halvallassa laulamisen.

Halvalla perustettiin idyllisesti eräänä juhannuksena erään järven rannalla, mökkisaunan laiturilla. A cappella -musiikki, jossa kaikki äänet tuotetaan suulla, vei ryhmän mennessään.
– Akustisen alun jälkeen hankittiin mikit ja monitorit ja siirryttiin kuorolauluista rytmikkäämpään musiikkiin. Nykyään Halvalla laulaa a cappella -versioita tunnetuista rock- ja pop-biiseistä, enimmäkseen itse sovitettuja. Keikkoja on heitetty baareissa ja yksityistapahtumissa, omaksi iloksi ja tilauksesta, kasvavalla innolla, Kivirinta kertoo.

Viimeisin saavutus on Halvallan ensimmäinen musavideo, joka Musakornerilla on ilo ja kunnia esitellä teille, oi musakornerikansa. Kyseessä on herkkä, mutta voimakas versio Lorden Royals-kappaleesta.
– Muistutan vaan että biisi ei ole meidän ja sovituskin on Pentatonixin sovituksesta muokattu, ettei tuu mitään tekijänoikeushankaluuksia, Kivirinta huomauttaa tarkkana kuin porkkana.

Bändin nimi saattaa kuulostaa hassulta ja ehkä vähän soimaavalta, mutta viksumpi ihminen huomaa nimessä myös norjalaisen jumaluuden tuntua.  Mikä onkaan tarina nimen takana?

– Halvalla on ihan alkuperäinen nimi, mutta sen etymologia on meiltäkin jo unohtunut, Kivirinta myöntää.

– Oi hitsi, kun on pirteä biisi. Mutta tässähän menee pää pyörälle! toimitus hirnahtaa.

Vastaa