Musakorneri: Hanna ja Asko – Sinking Ships


Musakornerissa upottaa.

 

Musakornerissa on totuttu näkemään toinen toistaan häkellyttävimpiä biisejä ja vavisuttavia tulkintoja, eikä tänäänkään poiketa teemasta.

Illan musakorneribiisiksi valittiin Hanna Paltaanin ja Asko Kinnusen versio Trees of Eternity –yhtyeen kappaleesta Sinking Ships. Kyseessä on siis suur-Äänekoskelaisen talentin multihuipentuma, sillä Trees of Eternity on suolahtelaissyntyisen Juha Raivion ja tämän upean edesmenneen vaimon Aleah Starbridgen yhtye.

Äänekoskelaiskaksikko Paltaani & Kinnunen on taiteillut korvia hiveleviä covereita aiemminkin ja tarjoilee jälleen järisyttävän hienotunteista ja mehevää musiikkia. Biisin kaksikko valitsi yksinkertaisesti siksi, että biisi on erittäin hyvä.
– Asko oli ihastunut tähän biisiin ensi kuulemalta ja alkoi tapailla sitä. Kuulemma se sit kuvitteli het mut laulamaan ja siitä se sitten lähti. Ja ihana kappalehan se on, Paltaani toteaa.

Maailma on covereita puolillaan ja osa niistä on vähintäänkin pelottavia, mutta tämän kaksikon versio Sinking Ships kappaleesta huokuu herkkyyttä, voimaa ja suurta kunnioitusta alkuperäistä kappaletta kohtaan. Paltaanin huumaava ääni ja Kinnusen simppelin sointuva kitara ovat lähes maaginen yhdistelmä. Ihan 6/5.

Nykyteknologian ja somevillitysten ihmeellisen maailman tavoin kaksikko taltioi tämän timangisuorituksensa Youtubeen ja jakoi sen kaikelle kansalle Facebookissa, jossa sen näki myös Trees of Eternity. Bändi jakoi videon omalla Facebook-sivullaan.

– Kun ne laitto sen coverin Treesin sivuille niin se tuntu ihan uskomattomalta. Siitä pari viikkoa eteenpäin oli ihan epätodellista, kun alkoi asioita tapahtua, Paltaani sanoi.

Ja voihan video, mikä tapahtumien ja keskinäisen kunnioituksen tapahtumaketju siitä alkoikaan. Trees of Eternityn väki otti yhteyttä Paltaaniin ja lopputuloksena Paltaani pääsee coveroimaan Aleah Starbridgen kappaleita livenä Raivion toisen yhtyeen Hallattaren kiertueelle.

– Tuntuu niin aivan älyttömän hyvältä, mutta samalla jännittää vähintään yhtä paljon, Paltaani sanoo.
Paltaanin mukaan lähtee lisää paikallisia taitureita, kun akustisiin kitaroihin tarttuvat Lassi Pollari ja Tuomo Laulainen. The Nightingale -nimen omaksunut kolmikko nähdään Hallattaren lämppärinä kolmella keikalla kevään aikana.
–  Erittäin suuri kunnia päästä laulamaan noille keikoille ja Aleahin kappaleita.

Hallatar, lämppärinä The Nightingale plays Aleah

23.2. Turku, Gong
24.2 Lahti, Möysä
2.3. Tampere, Klubi

 

 

Vastaa