Musakorneri: Karita & Broken Legs – Pitkä kuuma kesä


Bändi Karita & Broken Legs näkyy kuvassa horisontissa.

Vaikka elohopea näyttää painuneen alas, ollaan Musakornerissa toiveikkaalla mielellä: tulossa on pitkä ja kuuma kesä. Ja koululaisille kesäloma! 

 

Suolahden yhtenäiskoulun opehuoneessa on käynyt jonkinasteinen kuhina, kun musikaalisesti lahjakkaiden maikkojen, lehtoreiden ja koulunkäynninohjaajien kesken on pohdittu, kenen vuoro on päästä tahdittamaan tämän kevään ysien tanssiaisia. Ensimmäistä kertaa jumppasalin lauteille pääsi kiipeämään basisti Jone Sohlman.

– Basistille oli kunnia päästä soittamaan lähes ammattimuusikoiden kanssa, Jone huokaa onnellisena keskiviikkoista vetoaan.

Jo kuudetta kertaa Telakkakadun koulun ysit ovat pistäneet parasta päälleen ja tanssiaskeleet järjestykseen. Oli muuten tosi upee näky! Tanssiaisten ensimmäinen biisi oli tie-ten-kin Pobedan Pitkä kuuma kesä, sillä sitähän kaikki siis KAIKKI koulukkaat tähän aikaan vuodesta jo odottavat. Se kun nimittäin on tässä vuodenkierrossa niin, että kesällä vietetään kesälomaa, siis ainakin koulusta. Toivotaan että pitkä kuuma kesä(loma) on sellainen että maailma mullistuu – sillai mukavalla tavalla. Biisi mentiin tutun paritanssin, cicapon tahtiin ja hyvin toimi!

Karita & Broken Legs nimi tulee rumpalin ja hänen turmansa vuoksi. Musiikinope ja Kamalan laulaja/kitaristi Karita Kivioja soitti nimikkobändissään rumpuja jalka murtuneena.

– Hiukan oli jännitysmomenttia, kuinka homma toimii. Turhaan jännitettiin, Jone sanoo.

Kitaraa soitti Tuomo Laulainen, huilua erityisope Juha Hintikka ja varareksi Katariina Lievonen koskettimia. Solistiksi bändiin saatiin 9A:n oppilas, Jonna Salo.

– On ehdoton tosiasia, että tällainen projekti edistää työhyvinvointia. Minäkin sain kädestä pitäen oppia, kuinka bassoa soitetaan, Jone tuumaa ja toivoo, että yleisön suuntaan hänen soittonsa näytti rennolta. Näyttihän se ja kuulosti tosi upeelta!

Musakorneritoimituksen kellarissa ollaan hoksattu jotain.

– Tämmöset yhteiset jutut on muuten tositosi tärkeitä. Haloo yläkerta, perustetaanko bändi?!

 

Vastaa