Musakorneri: Kurjat koirat – Eipä luotu tänne kulkemaan


Musakornerissa kuljetaan.  Tai sit ei.

 

Musakorneri hehkuttaa tänään Kurjat koirat-nimistä tanssiorkesteria, joka on upea esimerkki siitä, mitä käy kun rakastaa musiikkia.

Musakorneribiisinä kuullaan Eipä luotu tänne kulkemaan joka on bändin herkullisen ensimmäisen albumin Ei toivottu ep avausraita.
Kyseisen kappaleen piti olla meidän ensimmäinen kesähitti 2017 tulevaa eepeetä mainostaen, vaan toisin kävi. Kaikki vähenevä aika sitten vain valui käsistä, joten levy tuli kokonaisuudessaan ulos ennen sinkkua, lokakuussa 2017. Se sellainen hitiksi lanseeraus jotenkin sitten jäi, ja musavideo on vieläkin pilke silmäkulmassamme, yhtye kertoo Musakornerille.

Eipä Luotu Tänne Kulkemaan on levyn avausbiisinä hyvinkin tärkeä. Se käsittelee elämän vaikeuksia – vastoinkäymisiä ja vastuuta, niiden suhdetta ja niihin mukaitumisen vaikeutta.
– Miksi sattuu paskoja juttuja ja paljonko siitä on itseaiheutettua. Ketä voi syyttää ja kuinka pitkälle sitä voikaan mennä. Miksi ollaan vääränmuotoisia pötköjä palikkatestissä, jota yhteiskuntakelpoisuudeksikin kutsumme. -Ja menevähkö musiikillinen turskaus sanoman pohjalle.

Elämän ongelmallisuuttahan käsittelee loputkin levystä. Tuo pommisuojassa nauhoitettu omakustanne, joka sisältää nelisenkymmentä minuuttia sielujenvuotoa.
– Masterointi sentään ulkoistettiin, jonka toteuttaja Korpelan Janne luonnehtikin kokonaisuutta jotakuinkin seuraavasti: ”Kaikessa häikäilemättömyydessään ihan toimiva pläjäys.” Ja sitähän se taisi ollakin.
Talven tullen vietettiin pitkä ja draamanomainenkin radiohiljaisuus. Keikkoja vedettiin ja musaa tehtiin joko erillään tai ei ollenkaan. Kävipä varmasti mielessä jo sekin, että näinköhän jäi esikoislevy viimeiseksi.Kaikkien yllätykseksi kevät kuitenkin tuli, ja samalla oli koirienkin talviunet nukuttu. Menneenä pääsiäissunnuntaina olimme pitkästä aikaa musisoimassa Koirien kera ihmisten ilmoilla, ja pian kävi kutsu myös seuraaviin kinkereihin. Innostusta riittää ja uusia biisejä kuullaan jo äks-rockin perjantai-iltana suurehkon kokoonpanon säestämänä.

Kurjat koirat ÄKSrockissa pe 20.4  liput 7e

 

Vastaa