Musakorneri: Lojohh – Sellaista peliä


Musakornerissa on ihan ihme peliä. 

 

Laulu- ja soitinyhtye Lojohh on jälleen parantanut maailmaa luomalla uuden kappaleen kaikkien musiikki-intoilijoiden iloksi.

–  Sellaista peliä kappaleen lyriikat syntyi alunperin alustavaksi tekstiksi, jotta saisi laulettua demolle melodiat. Teksti jäi kuitenkin lopulliseksi. Mitään kovin suurta sanomaa ei tarkoituksellisesti kappaletta tehdessä tarinaan ole sisällytetty, mutta iltahämärissä sitä itse kuunnelleena olen löytänyt monia eri tulkintoja. Olen tämän vuoksi varma, että tämä on suurta taidetta, joka kumpusi jostain selittämättömästä voimasta, ja siivilöityi minun kauttani koko maailman kuultavaksi, Corveleyn kertoo vaatimattomasti.

Kuten kaikki tiedämme, on kolmikko CorveleynVehkalaHeinonen ovat taitavia myös ilmaisemaan musiikkinsa piileviä taajuuksia videotaiteen avulla. Uusin kappale Sellaista peliä on myös saanut kumppanikseen upean musiikkifilmielämyksen. Filmin taiteellisen kuvauksen ovat toteuttaneet herrat Samuli Hyvönen ja Ville Hardén.

–  Idea videolle keksittiin jo varhain heti kun biisi valmistui. Ehkäpä idea lähti juurikin tekstistä, missä on viittauksia metsästykseen ja jahti/mahtimiehiin. Yksi idea oli tehdä oma versio Immortalin legendaarisesta Call of the Wintermoon videosta, josta muutamaan kohtaukseen otettiin mallia. Ei se nyt (onneksi) ihan siltä näytä, mutta ehkä joku asiaan perehtynyt saattaa sieltä löytää siihen viittauksia. Biisi on itse peräisin viime vuoden alun studiosessioista, jossa äänitettiin tulevan levyn kaikki ”sinkkubiisit”. Tulevana viikonloppuna äänitetään viimeinkin levy loppuun. Se ilmestyy toivon mukaan marras/joulukuussa, Vehkala avautuu.

Lojohh on taas pistänyt parastaan, eikä Musakorneri voi käsittää, että mitään näin eeppistä voi syntyä puolivahingossa. Biisissä on tarmokasta herkkyyttä ja video on mahtimiehekäs. Kokonaisuus on ryhdikäs, mausteinen, vivahteikas, video jopa hieman yrttinen. Tai itseasiassa aika reilustikin.

– Ihanaa, että bändin neljäs jäsen on taas päässy videolle! musakorneritoimitus ilakoi.

Lojohh keikalla
12.10. Ravintola Poppari, Jyväskylä
22.12. Pub Markus, Äänekoski

Vastaa