Musakorneri: Pinskut – Suuri toive


Musakornerilla ollaan toiveikkaita. 

 

Sumiaisten Kangaslammella ja Suolahden Kansantalolla on nähty tällä viikolla erikoisen paljon musiikillisesti lahjakasta nuorisoa. Nimittäin nuoria pioneereja, jotka ovat luoneet aivan ennenkuulumatonta musiikkia lähes legendaarisella musaleirillään. Biisin ensiesitys kuultiin elokuussa Suolahden satamassa ja se julkaisiin Youtubessa tänään perjantaina.

Koska musakorneritoimituksemme ei tunnetusti syrji ketään iän, vakaumuksen saati musiikkigenren perusteella, esittelemme tänään teille yhden näiden rohkeiden nuorten hengentuotteista.

Kyseessä on 12-vuotiaan Nella Vertaisen sanoittama, Sirpa ”Piipa” Martinsin säveltämän ja Piipan ja Petri Vertaisen sovittava kappale Suuri toive. Musakornerin tarkan laskukaavan mukaan biisintekijöiden suolahtelaistiheys on täydet sata prosenttia (Aplodit!!).

Kertosäkeessä laulavat eri puolilta Suomea saapuneet musaleiriläiset, jotka ovat tällä viikolla nauhoittaneet tämän nuoren musiikin mestariteoksen Suolahden kansantalolla. Kuorossa kaunista ääntään käyttävät Ninni Vertainen, Netta Rantanen, Vappu ja Voitto Koistinen, Loviisa ja Maaria Liimatainen, Veikko, Natalia, Meeri ja Elvi Suuronen, Hilma Vesala ja Taisto Jääskeläinen.

Biisi syntyi aiemmin kesällä Kangaslammen viehkeässä ja inspiroivassa ympäristössä, pinskujen Yhdessä-leirillä.

– Istuttiin kaverini Lindan kanssa Kangaslammen tuvassa. Lindan piirtäessä fantasiamaailmaa aloin kirjoitella runoa, koska mieleeni pulpahtivat taruolentoja. Biisi kertoo Suuresta toiveesta, mielikuvituksesta, elämästä, sen suurista ajatuksista ja toivon merkityksestä ihmiselle, filosofoi Nenna.

Kuten suuretkin sanoittajat, loi Nenna biisinsä yhdeltä istumalta suuren inspiraation vyöryessä yli.
– Runo syntyi siinä hetkessä, siinä tuvan hämärässä, kun sade rummutti kattoon ja otiin sateen suojassa yhdessä, Nenna paljastaa.

Biisi on herkkä, syvällinen, aito, hehkeä, liikkis ja kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen perjantai-illan mietiskelyyn ja maailman tutkailemiseen. Kuoron vilpitön laulu iskee syvälle ihon alle ja biisin leppoisa sointi kaikuu korvissa vielä pitkään.

– Aikamoinen biisi noin pieniltä ihmisiltä.
– Niin niin, mut ota huomioon, että ne on pioneereja. Ne on aina etunenässä, toimituksessa pohdiskellaan.

Vastaa