Musakorneri: Psychework – Fire still burns


Musakornerissa ollaan ihan liekeissä.

 

Psychework on julkaissut uuden levyn! MAHTAVAA! Tänään perjantaina 20. huhtikuuta julkaistu Karelian Hills on uusin merkki siitä, että Suolahti on metallimusiikin aliarvioitu kehto. Suolahtelaislähtöisten Antony Parviaisen ja JV Hintikan kokoama Psychework on suorastaan hämmentävän kovaa musiikkia.
Levy on aika eeppinen. Se on iso, synkeä ja hieman ehkä kierokin, kuvaa Parviainen.

Bändin suolahtelaistiheys tipahti viime vuoden tammikuussa, kun rumpali Juuso Raatikainen joutui jättämään yhtyeen. Ihan metsään ei menty, sillä nyt rummuissa viuhtoo ja paukuttaa Konsta ”soittaako se tässäkin” Vehkala, joka on äänekoskelainen. Nykyään yhtyeen suolahtelaistiheys on siis ainoastaan 33  prosenttia, mutta onneksi suuräänekoskelaistiheys on varsin hyväksyttävä 50 prossaa.

Karelian Hillsin kappaleista suuri osa kuvaa sotaa, tarkemmin toista maailmansotaa ja sen henkilötarinoita.
Hurahdin joskus muutama vuosi sitten sotakirjallisuuteen ja nimenomaan henkilötarinoihin ja sieltä löytyi tosi koskettavia tarinoita. Ajattelin, että miksei niistä kirjoitettaisi biisejä, kun niistä tehdään elokuviakin, Parviainen sanoo.

Musakorneribiisiksi valittiin Fire still burns, joka oli ennakkosoitossa Kaaoszine-julkaisun nettisivuilla päivää ennen levyn julkaisupäivää. Musakorneri haluaa kiittää yhtyettä ja Kaaoszineä tämän ennakkoherkkupalan julkaisusta. Biisi on rauhallinen ja valtava. Se myös poikkeaa levyn muista kappaleista, sillä sen kuvaama sota on enemmän henkistä laatua.

Biisin piti alunperin tulla jo ensimmäiselle levylle ja se on itseasiassa ensimmäisiä bändille kirjoitettuja biisejä, mutta sitä ei vaan koskaan oikein saatu sovitettua loppuun. Biisitä on olemassa useampia versioita, mutta lopulta palikat osui kohdilleen ja menimme tälläisella riisutumalla viulu ja pianversiolla. Biisi rauhoittaa levyä ja rikkoo sen draamankaarta, se sopii selvästi paremmin tälle levylle, Parvianen kuvaa.
Levynjulkkaririemu koittaa lauantaina Lutakossa, jossa lämppärin tehtäviä hoitaa Kamara. Musakornerin saamien tietojen mukaan lämppäribändissäkin vilahtaa suolahtelaista taituruutta.
Toivottavasti on luvassa positiivisella tavalla eeppinen keikka. Ja uskon että onkin, Parviainen sanoo.

Toimituksen kommenttia ei ollut saatavilla biisin pysäyttävyyden ja sanomattoman taidokkaan kulun aiheuttamista vaikutuksista musakornerikellarin toimittajiin.

Kuuntele Psycheworkin Fire still burns Kaaoszinen sivulta. 

 

Psycheworkin levynjulkkarit Lutakossa 21. huhtikuuta. Liput Lippupisteestä ennakkoon 10e, ovelta 12e. 

Vastaa