Musakorneri: Psychework – Siege


Psychework keikalla Bar Hurmoksessa liian kauan sitten.

Musakorneri on valloitettu.

 

Suomen metallitaivaalle viime vuonna syttynyt loistotähti Psychework on täräyttänyt ilmoille uuden hohdokkaan sinkun, Siege. Ja Musakorneri on tunnetusti kärppänä paikalla hehkuttamassa uutta musiikkia. Kaikkihan tietävät, että Psychewrok on käytännössä äänekoskelainen suolahtelainen bändi: bändin kantavat voimat ovat suolahtelaissyntyiset kaverukset Antony Parviainen ja J-V Hintikka. Ja keväällä basaria hakkaamaan pestattiin Konsta Vehkala, joka toi orkesteriin pienen vivahteen äänekoskelaisuutta. Pikanttia.

Siege on pistänyt kaikki odotukset jälleen nitisemään liitoksistaan ja noussut muun muassa Spotifyn viraalilistalla sijalle 11 saakka. Tulevan plättän eka sinkkulohkaisu on tiukkaa tavaraa, joka saa fanit kirkumaan jo keikkojen perään. Tai saisipa ainakin sen levyn jo hyppysiinsä! Joko joko?

– Tulevan albumin julkaisupäivää ei ole lyöty vielä lukkoon, mutta se tulee näkemään päivänvalon keväällä 2018. Levyn teemasta voit saada jotain vinkkejä ensimmäisestä ”Siege”-sinkkubiisistämme. Emme malta odottaa, että pääsemme soittamaan uusiakin biisejä teille livenä, mutta tämä tulee tapahtumaan vasta ensi vuonna, yhtye kommentoi Facebook-sivuillaan.

Siege alkaa päheällä metallinhohtoisella sinfoaniosuudella, joka ei jätä mitään arvailun varaan: tämä poppoo osaa muuten soittaa. Ja kun päälle täräyttää vielä Parviaisen eeppisen runolliset sanat, on tämä herkullinen korvamatococktail valmis kääntämään itsepintaisimmankin humppaveikon mankan nupit kaakkoon. Sanoituksissa voi nähdä useampia merkityksiä, mutta herkeämättömän upean musiikkivideon vihjeistä voisi päätellä kyseessä olevan riipaiseva tarina sodasta. Tai sitten ei.

– Winter is coming….how long we have to suffer…niinkö se laulaa? Kyllä on tiivistetty suomalaisen kinosten vihaajan tunteet hienosti.
– Itsehän näkisin, että ei tämä biisi ihan säästä kerro, musakornerikellarissa arvioidaan.

 

 

 

Vastaa