Musakorneri: Sultans of Jungle – Bad News Travels Fast


Kola Sultan, Jupe Sultan ja Ede Sultan sekä megafonia pitelevä J.J Sultan muodostavat Sultans of Junglen.

Sultans of Jungle is the ultimate Rockin’ Blues party machine. Och samma på finska eli vapaasti käännettynä: Viidakon sulttaanit ovat älyttömän kovia juhlakaluja.
Äänekosken korkeudelta katsottuna ehdoton pääsulttaani on turbaani päässään mikkiä pitelevä Jani J.J. Penttinen. Tseitsei toi 1980-luvulla Äänekoskelle tuulahduksen suuren maailman muotia olemalla kaupungin ensimmäinen metroseksuali, ennen kuin edes ymmärsi itsekään mitä tuo sana tarkoittaa.
 
Saamamme tiedon mukaan 1990-luvulla perustettu yhtye ammentaa roots-musiikkia monipuolisesti omalla uniikilla soundillaan, ja listalta löytyy rock and rollia, rhythm & bluesia, rockabillya, garagea ja surf-instrumentaaleja. Kun tutustuu bändin tuotantoon voimme vain allekirjoittaa tämän.
Samalla voimme vain kaiholla muistella Janin aikaisempia bändejä ja huomata, että Sultans of Junglen musa hakee vaikutteita kaikista näistä jo edesmenneistä äänekoskelaispumpuista kuten Shire, Atomipojat, Tedi&Tais, Herbie and the Heartbeats, JJ and His New Dallas Cowboys ja tietenkin Bockhill Special.
 
Bad News Travels Fast sopii juuri tähän aikaan, sillä kukapa nyt hyviä uutisia jakaisi someen tai suomikaksneloseen tai sellaisista huoltoaseman pöydissä puhuisi? Biisi on nopea, se on sävelletty ja sanoitettu sekä soitettu ja laulettu. Kaikki nämä osa-alueet on tehty ja mietitty onnistuneesti. Videokin toimii. Tästä jos mistä saa sopivasti vauhtia viikonlopun mytkeisiin tai lumitöihin, asenteeseen mallia voi ottaa videolla keimailleesta Mystique Miss Heavenistä!
 
Kun oikein vauhtiin päästään alkaa takaraivossa iskeä toivonkipinää. Tämä Espanjat ja muut maankolkat swengannut bändi saisi tulla tänne itsensä suursulttaanin kotiareenalle. Miten on Jani, milloin nähdään ja kuullaan?
 
– Jani ei oo vuosikymmenten aikana muuttunu sitten yhtään mihinkään, niin on oma ihtensä tässäkin vedossa. Ihan ikävä tuli, toimituksessa huokaillaan.
 
 

Vastaa