Musakorneri: Ville-Veikko Liekkinen – Joki


Kuva tökerösti nyysitty LiekkisVillen facebookista.

Musakornerissa luetaan iltasatu.

 

Vuoden viimeisessä musakornerissa kunnioitamme Alkulan omaa Ed Sheerania eli Liekkisen Ville-Veikkoa. Kyseinen miekkonen on juuri julkaissut Joki -nimisen kappaleen, joka on ensimmäinen loistelias sinkkulohkaisu vuoden alussa ilmestyvältä EP:ltä.

– Kuuden biisin EP olis valmis ja tuumin tässä pistäiskö julki biisin kerrallaan vaiko miten. Akustista kitaraa on paljon, se on jotenkin kiehtova soitin, jossa mulla on opittavaa ihan hirveesti! Uutena joissakin biiseissä vähän suuremmassa osassa oleva piano. Sitä oon opetellu sen verran, että soinnut osaan ja yksinkertasta melodiaa. Yksinkertaiselta mieheltä yksinkertaiset melodiat, LiekkisVille ilmoittaa.

Tuleva EP on ÄKSän saamien tietojen mukaan hyvin tarinavetoista musiikkia, kuten huomamme illan musakorneribiisistä Joki. Biisi noudattelee  tuttua ja toimivaa kaavaa, johon olemme Liekkisen tuotannossa jo moneen kertaan ihastuneet.

– Vilpitön ajatus oli tehdä mies ja kitara-biisi, mutta nälkä tai into tai mikä se nyt tässä tapauksessa olikaan, lähti viemään ja biisi vähän kasvoi. Sanojen ehdoilla yritin biisiä rakentaa, tarina näyttelee tässä aika suurta osaa, Liekkinen tarinoi.

Kappaleessa isoisä kertoo lapsenlapsilleen iltasatua. Liikkistä!
– No juu, tää on herkkää tämä, Liekkinen hymähtää viekkaasti.

Biisistä huokuu rentous ja rakkaus lajiin. Tarkkaan kuunnellessaan voi kuulla, kuinka Liekkisen arkihuolet kaikkoavat, tämän istuessa illan hämyssä pienen studionurkkauksensa huomassa. Vaikka biisi noudattelee samoja kaavoja kuin aiempikin Ville ”Liikkis” Liekkisen tuotanto, se ei kuitenkaan toista vanhaa, vaan tuo jälleen uuden tarinan klassikoiden joukkoon.

– Menipä se synkäksi. Vähän hienoo! musakorneritoimituksemme hihkaisee.

 

 

 

 

 

Vastaa