Musakorneri: Soul Twin Sisters – Kaija Koo -potpuri


Piia Hiukka (vas) ja Anu Hänninen ovat Soul Twin Sisters.

Tänään Musakornerissa ollaan kuin sulaa laavaa. 

 

Tämä huikea Kaija Koo -potpuri on tehty viime viikkoista Kaija Koon superristeilyä varten.

– Saimme kunnian olla esittämässä Kaijan kappaleita. Kiersimme laivalla eri paikoissa esitimme tätä potpuria yleisölle. Potpurin lisäksi esitimme myös Minun tuulessa soi ja Mun sydän -kappaleita, kaikki biisit vedettiin siis accapellana, suolahtelaissyntyinen, Koskelan Tanssin kasvatti ihana Anu Hänninen (os. Parviainen) kertoo. Duon toinen osapuoli on toinen ihana, Piia Hiukka.

Anu innostui musiikista Asemakadun koulua ja Leppäsen Timon luokkaa käydessään.

– Musiikkikärpänen puri jo silloin, Anu muistelee ja kertoo, kuinka luokassa c-kasetille tehty äänite on hänelle yhä tärkeä muisto.

Telakkakadun koululla Anu osallistui jokaikiseen musaproggikseen, jota järjestettiin. Musakipinä on iskenyt tulta roihuun saakka, ja moni muistaa, kuinka kotikatsomoissa jännitettiin muutaman vuoden takaista Nelosella pyörivää Talent -kisaa. Lahden Gosbelkuoron solistina laulanut Anu ja Piia osallistuivat edeten finaalitaistoon saakka.

Musiikkirintamalla on tulossa lisää isona juttuja.

– Olemme mukana ensi syksynä Lahden kaupunginteatterin ensi-iltaan tulevassa musikaalissa Nunnia ja konnia. Lisäksi keikkailu jatkuu muun muassa Lahti Big Bandin kanssa sekä pienemmillä kokoonpanoilla, Anu kertoo.

Henkilökohtaisella tasolla Anulle isoin juttu on valmistuminen YAMK:sta tammikuussa ja sen myötä tapahtunut alanvaihto maalikuussa.

– Aloitin työt IT-alalla asiantuntijatehtävissä eli jatkossa toimin sosiaali-ja teveydenhuollon projekteissa projektipäällikkönä. Elämä on musaa ja IT:tä, ja kun aika antaa myöten, niin sitten urheillaan! Ja kotikonnuille olisi aivan ihana tulla keikalle, Anu vinkkaa.

Musakorneitoimituksessa loksahtaa leuka rintaan saakka.

– Kääk, miten nuo tekee tuon? Biisi vaihtuu lennossa ilman mitään kitkan katkua. Nää naiset on kuin kaksoset, sellaiset, jotka lukevat nuotteja kuin toistensa ajatuksia, toimituksen kellarissa hehkutellaan.

Vastaa