Muutoksia Metsä Groupin johtoryhmässä


Metsä Tissuen ja Metsäliitto Osuuskunnan päälliköt menevät vaihtoon. 

 

OTK, varatuomari Esa Kaikkonen on nimitetty Metsä Groupin pehmo- ja ruoanlaittopaperiliiketoiminnan eli Metsä Tissue Oyj:n toimitusjohtajaksi. Kaikkonen on vuodesta 2013 toiminut Metsä Groupin puutuoteteollisuudesta vastaavan Metsä Woodin toimialajohtajana ja konsernin lakiasiainjohtajana vuosina 2003–2012. Metsä Tissue Oyj:n toimitusjohtajana vuodesta 2015 toiminut Petri Helsky jättää yhtiön.

Metsänhoitaja, metsäneuvos Juha Mäntylä on nimitetty Metsä Groupin emoyrityksen Metsäliitto Osuuskunnan liiketoimintajohtajaksi. Metsä Forestin, eli konsernin puunhankinnan ja metsäpalvelujen lisäksi hänen vastuullaan on jatkossa myös Metsä Wood. Mäntylä on vastannut konsernin puunhankinnasta ja metsäpalveluista vuodesta 2008, mitä aiemmin hän toimi useissa muissa puunhankintaan liittyneissä johtotehtävissä vuodesta 1998 alkaen.

– Metsä Tissue on useilla alueilla toimiva vahva pehmo- ja ruoanlaittopaperiyhtiö, jolla on alansa johtavia kuluttajabrändejä. Petri Helsky on toiminut aktiivisesti Metsä Tissuen kehittäjänä ja kiitän häntä panoksestaan yhtiön hyväksi. Metsä Tissuessa aloitetaan nyt uusi kehitysvaihe, jonka tavoitteena on toiminnan yksinkertaistaminen ja sisäisen tehokkuuden parantaminen. Metsä Forestia ja Metsä Woodia johdetaan jatkossa yhtenä kokonaisuutena, minkä myötä paranamme operatiivista tehokkuuttamme, kommentoi Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä.

Metsä Groupin johtoryhmään kuuluvat 13.9.2018 alkaen seuraavat henkilöt:

Ilkka Hämälä, pääjohtaja
Vesa-Pekka Takala, talousjohtaja, Metsäliitto Osuuskunnan varatoimitusjohtaja
Juha Mäntylä, Metsäliitto Osuuskunnan liiketoimintajohtaja
Esa Kaikkonen, Metsä Tissuen toimitusjohtaja
Mika Joukio, Metsä Boardin toimitusjohtaja
Ismo Nousiainen, Metsä Fibren toimitusjohtaja

Vastaa