Nalle- ja nassikkapainit kutsuvat painiharrastuksen pariin


Painiharrastuksen voi aloittaa jo kolmevuotiaana. Urhon nallepaini alkaa keskiviikkona.

Voimailutalolla käy melkoinen mytke, kun vaahtosammuttimen kokoiset, pienet painijat pääsevät tutustumaan lajin hienouksiin oikella molskilla, pitkään painin kanssa toimineiden ohjauksessa. 

 

Suolahden Urhon painijaosto laajentaa harrastustoiminnan tarjontaa myös taaperoihin, kun keskiviikkona starttaa uusi, Tanja Mehton ohjaama Nalleapaini. 

– Se on tarkoitettu 3-6 -vuotiaille lapsille, jotka voivat tulla mukaan oman aikuisen kanssa, Mehto kertoo. 

Nallepainissa tutustutaan molskiin ja opitaan oman kehon hallintaa yhdessä oman huoltajan tai vanhemman kanssa. 

– Tutustumme leikin kautta painillisiin juttuihin. Tämä on matalan kynnyksen paikka lähteä sitten myöhemmin harrastamaan painia vaikka aivan tosissaan. Tervetuloa mukaan, yllyttää Mehto ja näyttää kuinka kuperkeikka tehdään. 

Voimailutalo täyttyy torstaisin Nassikkapainista, joka on tarkoitettu yli kuusivuotiaille. 

– Nassikkapainissa keskitytään jo painin saloihin ja kuunnellaan keskittyen ohjeita, 51 vuotta painiharrastuksen parissa touhunnut Ismo Malinen tietää.

Suolahden Urhon painijaostossa on siinä mielessä hyvä tilanne, että ohjaajia on joukossa hyvin. Mukana on luottovalmentaja Malisen lisäksi myös kilpasarjan vetäjä Janne Kankkunen. Voimailutalon molskin kupeella näkyy myös hyvin usein Jyrki Keto, painijaoston sihteeri sekä Timo Pitkänen jaoston puheenjohtaja. Sekä Keto että Pitkänen ovat tulleet painin pariin lastensa harrastusten kautta. 

– Muiden seurojen kanssa tehty yhteistyö on hyvin tärkeää. Urhon painijapojat pääsevät ottamaan harjoituksissa mittaa Vaajakosken Kuohun ja Harjun Woiman painijoiden kanssa. Järjestämme myös painileirejä lähialueen seurojen kanssa, Pitkänen iloitsee. 

Voimailutalolla väännetään niskalenkkiä kolmena iltana viikossa ja kilpapainit siihen päälle. Lisäksi kierretään kisoja ja leireillään. 

– Marraskuussa on tulossa taas perinteiset Väinö Hakkaraisen ja Ivar Wacklinin muistopainit Telakkakadun koululla, Malinen vinkkaa. 

Paini Urhon perinteisin laji, jota on harrastettu seuran perustamisesta lähtien. Painiharrastus on helppo aloittaa, varusteisiin ei uppoa euroja, sillä alkuun pääsee ilman trikoita ja painitossujakin. 

– Sisäpelikengät tai vaikkapa pelkät sukat riittää, Keto sanoo. 

Nallepaini Suolahden voimailutalolla keskiviikkoisin kello 17-18

Nassikkapaini torstaisin kello 17-18

Urhon nuoret painijat eturivissä: Joni, Tatu, Kasperi, Anniina ja Kristiina. Takana vas: Timo Pitkänen, Ismo Malinen, Janne Kankkunen, Jyrki Keto ja Tanja Mehto.

 

Vastaa