Neljäsluokkalaiset pääsivät viettämään erilaisen tunnin moppiradan parissa


Mopin käyttöä opeteltiin vikkelässä viestissä, jossa mopilla kuljetettiin paperitolloa tuoline ympäri.

Mämmen koulun neljäsluokkalaisille järjestettiin Moppirata Sinituotteen ja Marttojen yhteistyönä perjantaina 13. lokakuuta.

 

Innokkaat neljäsluokkalaiset odottivatmoppirataa selvästi innoissaan. Ennen varsinaisen koitoksen alkamista oppilaat pääsivät katsomaan videon, kuinka Youtube-videoita tekevä Pinkku Pinsku siivoaa huoneensa. Oppilaat odottivat kovasti koko videon ajan pääsevänsä tekemään tehtäviä.

– Moppirastin ideana on oppilaiden arjentaitojen kehittäminen ja oppimisympäristön siisteyden huolehtiminen. Tämän avulla olisi tarkoitus saada lapset kiinnostumaan siivouksesta, kertoo Äänesalon Marttojen Pirjo Kunnari.

Videon jälkeen oppilaat jakaantuivat ryhmiin ja alkoivat miettiä ryhmilleen nimiä innoissaan. Kekseliäät neljäsluokkalaiset antoivat ryhmilleen nimeksi esimerkiksi Mopparit ja Pölypallot. Kun nimet oli päätetty päästiin varsinaisen radan pariin.

Luvassa oli muun muassa moppirata, jossa oppilaat pääsivät mopin avulla pujottelemaan rypistettyä paperia ja sen myötä harjoittelemaan mopin käyttöä. Oppilaat pääsivät, myös miettimään mikä on kodin likaisin paikka ja pähkäilemään siivousvälineiden nimiä.

Oppilaista hehkui tehtävien parissa valtava siivousinto sekä kova oppimisen halu.

Kun kaikki tehtävät oltiin suoritettu ja tarkistettu jokaiselle oppilaalle jaettiin siivousilon lisäämikseksi ja muistoksi tunnista oma moppi, jonka saamista oppilaat odottivat hymyssä suin.

– Aiotaan käyttää moppia kotona. Moppirasti oli tosi kiva ja moppirata oli paras tehtävä, kertovat Mopparit-ryhmän Lumika Hintikka, Iida Hiekkanen, Emina Piilonen, Eemil Lyytikäinen ja Lumiela Wickstrand iloisina yhteen ääneen.

Mopparit kuvassa vas. Lumiela Wickstrand, Eemil Hiekkanen, Emina Piilonen, Iida Hiekkanen ja Lumika Hintikka valmistautuivat moppirataa varten

Tyytyväiset oppilaat jatkoivat viimeistä koulupäivää ennen syyslomaa hyvillä mielin. Pääsevätköhän lahjamopit tositoimiin lomalla?

Marttojen Pirjo Kunnari opasti lapsia siivousvälineiden saloihin.

Vastaa