Nelostien rakentaminen vie kevyen liikenteen kiertoteille


Äänekosken kaupungin kohdalla on meneillään Nelostien uudelleen rakentaminen ja tietyöt aiheuttavat jonkin verran kiertoteitä kevyelle liikenteelle.

 

 

Vaikka kiertotiet saattavat pidentää matkaa, ovat uudet kiertotiet tällä hetkellä paras ja turvallisin reitti koululaisille sekä muille jalankulkijoille ja pyöräilijöille keskustan suuntaan. Osa kevyen liikenteen väylistä kulkee kuitenkin työmaa-alueen läpi, jolloin kevyen liikenteen väylillä saattaa ajoittain liikkua työkoneita valaistus-, kivetys- ja asfaltointitöissä.

MUISTA! Vaikka työmaan rakentajat ovat tietoisia koulujen alkamisajankohdasta ja tiellä liikkuvista uusista koululaisista, työmaa-alueen läheisyydessä liikuttaessa on noudatettava aina erityistä varovaisuutta:

Seuraa opasteita ja opeta niiden mukainen reitti myös lapsille. Opeta valppautta. Työmaan läheisyydessä ei pidä keskittyä puhelimeen tai leikkiin.

Kevyt liikenne kiertotielle Äänekosken pohjoispuolella

Äänekosken pohjoispuolella oleva kevyen liikenteen väylä, joka kulkee Niemeläntien ja Televankadun välillä, on osaksi suljettu liikenteeltä ja liikenne on ohjattu kiertotielle. Kiertotie kääntyy Nelostien kyljestä kohti keskustaa ja kulkee Likolahden asuinalueen läpi Televankadulle.

Koukkuniemen suunnasta tuleva kevyt liikenne kulkee keskustaan Äänekoskentien tai Televankadun kautta. Pohjoisen suuntaan mentäessä, kevyt liikenne on ohjattu kiertotielle Televankadun ja Likolahden asuinalueen kautta.

Liitteenä olevassa kartassa kevyen liikenteen väylät sekä kulkureitit linja-auto pysäkeille. Käyttöön otetut kevyen liikenteen väylät on valaistu, ja kaikilla teillä on ohjaus jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Myllyntaus P -linja-autopysäkki

Helmikuussa siirretty Myllyntaus P -linja-autopysäkki on edelleen alkuperäistä pysäkkiä noin 100 etelämpänä. Myllyntauksen läntisen puolen linja-autopysäkki pysyy edelleen vanhassa paikassa.

Huutomäen kohta

Nelostien ja valtatien 13 liittymässä Huutomäessä päällystys- ja viimeistelytyöt valmistuvat koulun alkuun mennessä. Alueella tehdään vielä pieniä viimeistelytöitä, mutta työkoneet ja rakentajat eivät liiku kevyen liikenteen väylillä klo 7:00–9:30 sekä klo 13:00–15:30 välisenä aikana.

Kevyen liikenteen kiertoteihin ja linja-auto pysäkkien yhteyksiin voi tutustua myös hankkeen Facebook-sivustolta.

Vastaa