Neste Lintulahti remonttiin – matkaajia ja rahtareita houkutellaan muun muassa Suomen parhailla WC-tiloilla


Lintulahden Nesteen piha-alue ja julkisivu pyritään saamaan kuntoon ennen huonontuvia syyssäitä. Sisäpuolella keskitytään kahvilan remontin jälkeen keittiötiloihin ja sitten WC-osastoon.

Vuoden päästä Lintulahden Neste tarjoaa sellaisia palveluja ja tiloja, että yhä useampi ohiajaja kääntyy uusitulle liikenneasemalle kahville, lounaalle ja kauppareissulle.

 

Yrittäjä Markku Väisänen ryhtyi mylläämään Neste Lintulahden pihalla elokuun alussa, jotta liikenneasema saadaan pian edustuskuntoon. Kesällä 2018 Konginkankaalla järjestettävä Suviseurat on erinomainen rajapyykki jättiremontin valmistumiselle mutta taustalla on vuosien suunnitelmat.

Tänä syksynä alkavassa remontissa paikalle tulee noin 550 neliömetrin laajennus, Subway, uusi kauppa, hyvät taukotilat matkanjohtajille ja Suomen liikenneasemien parhaat WC:t.

– Kun viikonloppuna käy noin 400 asiakasta, niin meidän nykyiset tilamme eivät riitä palvelemaan kävijämäärää vaan jonot kasvavat liian pitkiksi, Väisänen sanoo.

– Olen kiertänyt ympäri maata tarkkailemassa ja keräämässä ideoita esimerkiksi juuri WC-tiloista. Voin sanoa, että kyllä meille tulee Suomen huoloasemien parhaimmat, nykyaikaiset vessat.

Väisänen on uudistanut Lintulahden Nestettä kahteen otteeseen aiemminkin. Työt on aina pyritty hoitamaan mahdollisimman pitkälle omalla porukalla, niin myös nyt, kun avuksi saapuu Väisäsen setä.

 

HYVÄ PALVELU on tulevaisuuden valttikortti, siihen Markku Väisänen luottaa. Vinkkejä liikenneaseman kehittämiseen hän on kerännyt juttelemalla pitkät tovit asiakkaiden, muun muassa rahtareiden, kanssa.

– En näe meitä Hirvaskankaan kilpailijana, sillä me keskitymme toisenlaiseen konseptiin ja nimenomaan palvelun ja ruoan laatuun. Haluan kehittää täällä omaa ja erilaista, sellaista mitä pystyy itse tekemään, Väisänen sanoo.

Tulevaisuuden näkymät ovat valoisat, sillä esimerkiksi ruokailu Nesteellä on kasvanut tasaisen hyvää tahtia viime aikoina.

Tällä hetkellä suurin osa, arviolta noin 80 prosenttia, liikenneaseman asiakaskunnasta on matkaajia, mutta myös rekkaliikenne on kasvanut viime vuonna avatun tankkauspisteen myötä.

 

LIIKENNEASEMAN tarjonta monipuolistuu myös lähiasukkaan näkövinkkelistä. Lounaan, à la carte -listan, Rollsin hampurilaisten ja Kotipizzan lisäksi lähitulevaisuudessa paikalta saa Subwayn tuotteita. Lisäksi lahjatavara- ja elintarvikepuolen valikoima laajenee.

Suomessa pääasiassa suurten kauppaketjujen yhteydessä sijaitsevan Subwayn kanssa Väisänen kävi neuvotteluja viime syksyn aikana. Täytetyistä leivistään tunnetun pikaruokaketjun tiski avautuu Linnunlahden Nesteellä tulevan vuoden aikana.

– Kyllähän tässä palvelut parantuvat selkeästi lähiseudun asukkaiden ja karavaanarialueen näkökulmasta, ei tarvitse enää lähteä kotikaupunkia kauemmaksi.

Vuonna 2010 käynnistynyt liikenneaseman kehitysrupeama tulee kaikkinensa maksamaan noin kaksi miljoonaa euroa. Vuonna 2003 vuokralle Lintulahden Nesteelle asettunut Väisänen osti kiinteistön ja lisää maapohjaa itselleen viitisen vuotta sitten.

Vastaa

  1. Yrittäjähenkeä tarvitaan ei sairasta kateutta.

    Hyvä, tämä on sitä oikeaa yrittäjä henkeä. Varmaan jos tarvetta on niin löytyy työmaalle talkooväkeäkin. Menestystä Markulle!

    Vastaa
  2. Hämäläinen

    Inhottavampia on vessat mistä ei juuri kädet pestyä pääse ulos tarttumatta siihen lähmäseen ovenkahvaan.

    Vastaa