Nikkarointia iskän kanssa – Iskä ja lapsi-illat saivat hyvän vastaanoton


Työpajan puutyönohjaaja Jarmo Rossi opasti Aada, Leo ja Pekka Ojalaa rakentamaan.

Äänekosken kaupungin perhekeskus järjesti yhteistyössä Äänekosken työpajan kanssa iskä-lapsi Nikkarointipajan Koulunmäen koululla torstaina 5. lokakuuta.

 

– Olimme aiemmin jo miettinyt jotain tällaista ja kun saimme yhteistyökumppaniksi työpajan niin homma lähti rullaamaan. Työpajalla on tehty valmiita osia, joista täällä pystytään kokoamaan yhdessä erilaisia leluja. Jarmo Rossi ja muu työpajan väki ovat olleet ihan kullan arvoisia, perhekeskuskoordinaattori Elina Lämsä sanoo.

Aiemmin iskät ja lapset ovat perhekeskuksen tilaisuudessa päässeet viettämään laatuaikaa Huuhan puistossa, jossa päästiin ajelemaan polkuautoilla. Tänä syksynä iskä-lapsi- ilta järjestetään vielä kolmannen kerran Äänekosken kirjastolla PikkuKinon merkeissä. Tarkoitus on katsoa joku tilaisuuteen sopiva elokuva.

Nikkarointipajaan saapui kymmenisen isää lapsineen nikkaroimaan laivoja, lentokoneita ja autoja.
– On ihan bonusta, jos saadaan vielä kasaankin jotain. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja oleminen, Mika Koskinen sanoo ja auttaa Hilda-tytärtään kokoamaan merirosvolaivaa.
– Tämä on aivan loistava juttu. Kotona kun usein käy niin, että isä nikkaroi, eikä pääse leikkimään. Nyt saadaan sentään tehdä yhdessä, Markku Savolainen sanoo tyttärensä Meimin hymyillessä vierellä.
– Vaimo oli kuullut näistä iskä-lapsi-illoista ja ehdotti lähtemistä. Olimme jo aiemminkin Huuhan puistossa leikkimässä ja tännekin lähdettiin mielellään. Vähän ollaan nikkaroitu kotonakin, kun omakotitalossa asutaan, että ihan hirveä kynnys ei ollut lähteä, Pekka Oja sanoo avustaessaan Aadaa ja Leoa timpuroinnissa.

Iskä-lapsi illoista saa lisätietoja perhekeskuksen Facebook-sivuilta ja Äänekosken kaupungin nettisivuilta. Perhekeskukselle voi myös lähettää toiveita siitä, miten iskä-lapsi toimintaa voisi tulevaisuudessa kehittää. Mentäisiinkö ensi kerralla vaikka kalaan?

 

Iskä-lapsi ilta, PikkuKino Äänekosken kirjastolla 8.11. klo 17-19. Ei ennakkoilmoittautumista.

Meimi Savolainen rakensi Markku-iskän kanssa hienon lentskarin!

Äänekosken Työpajan väki hankki nikkaroijille etukäteen suuren kasan erilaisia palikoita, josta sai väkertää ihan mitä vain mieleen juolahti.

Vastaa