Nimensä mukaiselle kansatalolle saapuu saarnamies Hannu Taanila


Hannu Taanilalta on totuttu kuulemaan väkeviä saarnoja.

Miten käy Suomen, kun ilmastonmuutos uhkaa hävittää kaikki uhat: Venäjän, populismin ja ay- liikkeen. Muun muassa tähän kysymykseen vastausta hakee matkasaarnaaja Hannu Taanila. 

 

Suolahden Kansantalolla on meno päällä lähes 24/7. Ovi käy tiuhaan, ihmisiä tulee ja menee.  Kansantalon vintiltä työpisteeltään löytynyt Sirpa Martins kertoo, että tässä on joskus oikein mukava pysähtyä kuuntelemaan ruokailevien ihmisten tyytyväistä puheensorinaa tai iltapäiväkerhoon kokoontuvien lasten iloista pulputusta.

– On kokouksia, koulutuksia, juhlia, työtä ja toimintaa. Tähän on totuttu tulemaan tai tänne soittamaan jos jonkinlaisessa avuntarpeessa.Tämä on ihan oikea kansantalo, vieläkin, Martins sanoo.

Matka talon rakentajien ja täällä aikaisemmin toimineiden ihmisten historiaan on vielä kesken. Iso joukko suolahtelaisia ja entisiä suolahtelaisia on jo auttanut Perälän Karin ja Sirpa Martinsin historiantutkimusta. Kari eli Polle Perälä on uurastanut dokumenttien kimpussa ja matkalla on tullut paljon kiehtovaa ja valtavan mielenkiintoista vastaan; tarinoita, valokuvia, dokumentteja.

– Kansantalossa sunnuntaisin kokoontuvat opintokerhot vahvistavat historian tutkimusta, kertoo Martins ja jatkaa, että ne tuovat myös oman ravistelevan lisänsä suomalaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Toistaiseksi opintokerhot kokoontuvat aina kuukauden kolmantena sunnuntaina. Voi olla, että keväällä tiivistämme tahtia, naurahtaa Martins.

Lokakuun opintokerhoa ensi sunnuntaina tulee rikastuttamaan ajattelevien puhetyöläisten saarnaajakuningas Hannu Taanila. Kaikille avoin sunnuntaisaarna Suolahden Kansantalossa 21. lokakuuta klo 14.00 ” Miten käy Suomen, kun ilmastonmuutos uhkaa hävittää kaikki ihanat uhat: Venäjän, populismin, ay- liikkeenkin?”

Vastaa