Nuorisoteatterikatselmus saapuu Äänekoskelle


Varjolapset. Arkistokuva

Äänekosken Teatterin Varjolapset-ryhmä ja Äänekosken Kulttuuritoimi järjestävät Keski-Suomen Teatris-aluefestarin Painotalolla la 6.4. Kyseessä on nuorisoteatterikatselmus, joka on osa valtakunnallista Nuori Kulttuuri –toimintaa.  

 

Suomen Nuorisoseurat hallinnoi Nuori Kulttuuri –toimintaa ja se rakentuu nuorten taidetapahtumien ympärille. Vuonna 2019 on vuorossa teatteri. Alueelliset katselmukset pidetään kevättalvella ja kausi huipentuu Jyväskylässä toukokuussa pidettävään valtakunnalliseen Nuori Kulttuuri Teatris -tapahtumaan. Keskisuomalaiset nuorten teatteriryhmät voivat ilmoittautua mukaan Äänekosken aluefestariin 12. helmikuuta alkaen. Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 1. maaliskuuta. Ryhmän jäsenten on pääsääntöisesti oltava 10-25-vuotiaita ja esitysten kesto saa olla korkeintaan tunnin. Tapahtumasta valitaan edustajia Jyväskylän päätapahtumaan.

Nuori Kulttuuri -festareihin kuuluu vahvasti koulutuksellisuus. Kaikki osallistuneet ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadilta suullisen ja kirjallisen palautteen. Äänekosken raatiin kuuluu koomikko-näyttelijä Pirjo Heikkilä, näyttelijä Jarkko Niemi ja Jyväskylän kaupunginteatterin teatterikuraattori Antti Niskanen. Nuori Kulttuuri Teatris 2019 -festareiden raadeissa painotetaan dialogia nuorten tekijöiden kanssa. 

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Se on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta.

Tapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Keski-Suomen Nuori Kulttuuri Teatris-aluefestari la 6.4. Painotalo

Valtakunnallinen Nuorten Kulttuuri Teatris Jyväskylässä 24.– 26.5.

Vastaa