Nurmi jättää Huiman – ”Nyt meni liian pitkälle!”


Äänekosken Huiman koripallon naisten edustusjoukkueen pitkäaikainen valmentaja Mervi Nurmi jättää Huiman erimielisyyksien saattelemana.

 

Nurmi teki päätöksensä maanantaina 5. helmikuuta sen jälkeen kun joukkueen pelaaja Tyler Gilbertin ilmoitettiin saaneen lähtöpassit joukkueesta taloudellisista syistä.

Jos valehdellaan ja pistetään joukkueesta pelaaja ulos ennen viimeisiä pelejä, niin onhan tämä ihan naurettavaa. Sitten vedotaan taloudellisiin syihin, vaikka vaikutus on 800 – 1 000 euroa. Minähän ne rahat olen muutenkin yleensä hommannut ja nytkin oli puhuttu, että asia on selvä. Ei koskaan aiemmin ole Huimassa ollut tällaista toimintaa! Aina on ollut arvostusta puolin ja toisin seuran johdon kanssa ja asiat on hoidettu asiallisesti, Nurmi sanoo.

Huiman puheenjohtaja Pia Jauhiainen sekä koripallojaoston puheenjohtaja Laura-Liisa Hyytiäinen eivät ole saaneet Nurmelta virallista irtisanomisilmoitusta.

Tänään viimeksi olen häneltä kysellyt jatkosta, mutta en ole saanut vastausta, Hyytiäinen sanoo.
Naisten joukkueen osalta on käynnissä talouden vakauttaminen ja tämä ilmeisesti liittyy siihen. Huiman hallituksella on torstaina palaveri, johon myös Mervi on kutsuttu puhumaan suunnitelmista. Muuta en voi kommentoida tässä vaiheessa, Jauhiainen sanoo.

Nurmi lopetti valmentajana välittömästi eikä tule omien sanojensa mukaan edes seuraamaan sarjan viimeisiä pelejä.
Minulla oli sopimuksessa pykälä, että jos pelaajia lähtee vielä tässä vaiheessa, niin minä en enää valmenna. En usko, että tulen katsomaan pelejä, nyt jäi Huimasta niin paha maku suuhun, Nurmi lataa.

Tällä hetkellä naisten joukkueella ei ole valmentajan lisäksi joukkueenjohtajaa, sillä Matti Hämäläinen iritsanoutui maanantaina. Hyytiäinen vakuuttaa, että joukkue ei jää pulaan.

Minä olen häntä pyytänyt jatkamaan, koska eihän yhden vahvistuksen menettäminen voi maailmaa kaataa. Oltaisiin katsottu kausi loppuun niillä resursseilla mitä on, eikä niin että syödään koko jaoston rahat. Mutta mikäli hän ei palaa valmentamaan olen minä pelannut selustaa ja varuatunut siihenkin. Ei kukaan ole korvaamaton, Hyytiäinen sanoo.

Nurmella olisi tullut 40 vuotta täyteen Huimassa ensi syksynä.

Paljon olen Huimaa rakastanut, mutta nyt meni liian pitkälle! Ikävää, että parin ihmisen takia menee homma tällaiseksi. Laura-Liisahan Tylerille antoi potkut, Nurmi sanoo.

Nurmi ei aio heittää eläkevaihdetta silmään vaan lähtee etsimään uusia valmennettavia muualta.

Ei voi kukaan sanoa, että jään eläkkeelle! Enköhän minä vielä jotain muuta joukkuetta valmenna. En halua lopettaa valmentamista kokonaan, mutta tässä tilanteessa haluan lopettaa valmentamisen Huimassa, Nurmi sanoo.

Nurmi ei tiedä, miten joukkue on lähtöuutisiin suhtautunut.

En tiedä. Mutta sen tiedän, että Kenya (Robinson) on erittäin pettynyt. Hän tuli kauden lopuksi auttamaan minua ja Huimaa, eikä olisi uskonut, että tässä käy näin, Nurmi kertoo.

Vastaa

 1. Keski-Suomen Koripallo

  Valmentaja olisi tullut erottaa jo aikoja sitten, kun peliesityksiä ja joukkueen ilmettä katsoo. Uusi valmentaja ja vaikka divisioonasta uutta virtaa!

  Vastaa
 2. Risto

  800-1000 euroa? Tuskinpa jenkki vuokria maksaa, sopimukseen kuuluu ruokailuja yms? Kaikki nämä ovat säästöä tulevaisuuteen. Naisten peleissä käy 100 ihmistä per peli, joten lipputuloja ei tule edes jenkkien palkkaan. Sipi on siis omasta mielestään itse hommannut rahat… Huh huh. Ennemminkin vuosien saatossa tuhlannut suuret rahat, kun on tekohengitetty tätä jenkeillä pelaamista.

  Vastaa
 3. Hans Piikkiö

  Harmin paikka että Nurmen pitkä ura Huimassa päättyy ainakin toistaiseksi tällä tavalla. No mutta tsemppiä jatkoon ja uusiin haasteisiin! 🙂

  Vastaa
 4. O.Tuohola

  monilajiseurojen vaikeus nykypäivänä, ettei hallintopätijöiden osaaminen riitä lajiasioihin. Eipä noita Jauhiaista ja Hyytiäistä paljon ole koripallosaleilla varmaan näkynyt. Seuran velat lankeavat kaikille yhtälailla, ikää ja lajia katsomatta. Mervi Nurmen kaltaisia tekijöitä pitäisi vaalia eikä riuduttaa. Häpeällinen tapaus koko seuralle tämä.

  Vastaa
 5. Sivusta seuraaja

  Valitettavaa että lajia tuntemattomat ”hyytiäiset sun muut” tulevat pilaamaan lajin.

  Vastaa
 6. Toinen sivusta seuraaja

  Kyllä oli Merviltä ihme veto, valmentaja johtaa joukkueensa edessä, eikä jätä uppoavaa laivaa. Olisi ollut parempi, että Mervi olisi erotettu, harvemmin valmentaja lähtee itse ja vielä noin typerästä syystä. Tämän olisi pitänyt tapahtua ajat sitten, homma jauhanut paikallaan useamman vuoden, kukaan ei vaan ole uskaltanut tuulettaa ilmapiiriä ja tietyt ihmiset saanut touhuta miten huvittaa.

  Vastaa
 7. OT

  Lyhyen ajan sisään lopetettu lentopallo,yleisurheilu,paintball ja voimistelu. juniorijalkapallo suljettu ulkopuolelle.koripallossa karsinta käynnissä. rahat tuntuvat olevan lopussa. ”puheenjohtaja” jauhiaisen porukka saanut seuran kovaan nosteeseen!

  Vastaa