Odotettu Pässinrata on ilmestynyt


Heikki Helasterä ja Kalle Helander kuunteleva mitä Timo Enäkoskella on uusimmasta Pässinrata- lehdestä kerrottavaa.

Pässinrata on ilmestynyt! Muhkea 70 –sivuinen tuhti lukupaketti vie lukijan entisajan Äänekoskelle ja vähän nykypäiväänkin.

 

Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistyksen, tuttavallisemmin Väksyn puurojuhlissa Willessä ja Päivänpaisteessa saatiin käsiin tuoreen painomusteen tuoksuinen odotettu Pässinrata.

Kirjoittajista paikalle Suolahteen saapui kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Timo Enäkosken lisäksi Kalle Helander ja Heikki Helasterä. Ensialkuun annettiin huomionosoituksia.

– Kotiseutuyhdistys on saanut vuoden mittaan joitakin lahjoituksia. Kaksi kiitoskirjaa tulee tänne Suolahteen: Eine Rautavirta toimi tiedonantajan Pässinrata –lehden Itsenäisyyden Kotikuusesta kertovassa artikkelissa. Kiitoskirja tulee kuitenkin Puuran majatalosta kertovasta tietoteoksesta. Toinen kiitoskirja menee Risto Korhoselle. Hän on lahjoittanut kotiseutuyhdistykselle Radio Nelostien master- ja ääninauhoja aikamoisen kasan, Enäkoski kiitteli.

Enäkosken mukaan Pässinrata oli tällä kertaa helppo tehdä.

– Saimme kokoon muutaman pitkän ja mukavan jutun. Esimerkkinä Suolahdessa syntyneen puolustusvoimain komentaja Lauri Sutelan muistolaatan paljastuksesta Heikki Helasterän ansiokas ja arvokas puhe.

Pässinradan sivuilta löytyy juttuja jo tutuiksi tulleilta kirjoittajilta. Juttuja tuli myös kaupungin reuna-alueilta, Parantalasta, Honkolasta ja Hietamalta.

– Legendaarisen Sumiaisten Hytösen kaupan 65 –vuotinen historia, Holstien vaikutus Suojoen seutuun, Vilhelmin talon pitkä histoira, VPK:n soittokunnan toisesta tulemisesta kertova pätkä ja kertaus Äänekosken yleisistä saunoista, Enäkoski luetteli.

Kukkaset ovat aina kivoja, mutta, että Äänekosken jokaisella taajamalla on on kummikasvinsa? Pässinradan sivulta seitsemän voi käydä tarkastamassa mikä on oman asuinpaikan kummikukkanen. Ja paljon muuta. Toimituksemme suosittelee ottamaan mukavan asennon ja runsaasti aikaa mielenkiintoisen lukuhetken parissa.

– Pässinrataa on nyt myynnissä, osta omaksi tai vaikkapa lahjaksi, Enäkoski yllyttää.

Pässinradan kansikuva on otettu 50-60 -luvun taitteessa Äänekosken torilta.

 

 

 

Vastaa