Odotettu Tähtien alla -konsertti svengaa tänä vuonna soulin tahtiin     


Viime vuoden konsertissa kuultiin paljon sulosäveliä.

Suuren suosion saanut Tähtien alla -konsertti järjestetään jo kolmannen kerran pyhäinpäivän iltana, tänä vuonna Äänekosken lukion salissa.

 

Hyväntekeväisyyskonsertin tuotto ohjataan Fidan kehitysyhteistyöhankkeelle Burundiin.

Konsertin ohjelmisto on rakennettu soul-musiikin soundien, rytmien ja melodioiden varaan, kuitenkin luovasti genren rajoja venytellen. Soul ammentaa gospelista, ja ohjelmistossa ollaan samoilla lähteillä. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Stevie Wonderin, Eric Claptonin, Whitney Houstonin, Carola Häggkvistin ja Louis Armstrongin tunnetuksi tekemiä klassikoita. Kotimaista ja uudempaa tuotantoa edustavat esimerkiksi Johanna Kurkelan, Happoradion ja Exitin kappaleet.

Kaikkia konsertin lauluja yhdistää soulahtava – tai sielukas – yhteyden etsintä: ikävä tulla toisen elävän olennon koskettamaksi. Lauluntekijöiden lyriikoita ja konsertin juonenkaarta luonnehtivat myös oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien teemat.

Projekti toteutetaan vapaaehtoisvoimin: muusikot ovat lähteneet projektiin tekemään hyvää ilman korvausta. Orkesterin johdosta ja sovituksista vastaa Tuomo Mustonen, käsikirjoituksesta Sanna Mustonen. Muusikot ovat Ääneseudulta, Jyväskylästä ja Kuopiosta: äänekoskelaisille tuttuja nimiä ovat esimerkiksi Tuuli Piltonen (laulu) ja Balázs Albert (saksofoni ja klarinetti). Monitaiteiseen kokonaisuuteen – esimerkiksi visuaalisuuden toteutukseen, koreografian suunnitteluun, somistukseen ja kahvitukseen osallistuu soittajien ja laulajien lisäksi myös iso joukko muita taitajia.

Konserttiin on vapaa pääsy. Vapaaehtoisen ohjelman (10 e) tuotto ohjataan Fidan kummilapsihankkeelle Burundiin, alkuperäiskansoihin kuuluvan ja etnisestä syrjinnästä kärsivän batwa-heimon kyliin. Batwat ovat yhteiskunnassaan orjan asemassa; heillä ei ole oikeuksia viljelysmaahan, terveydenhuoltoon tai koulutukseen. Kerätyillä varoilla tuetaan tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti kylien lasten elinoloja ja oikeuksia: koulutusta, tyttöjen aseman kohentamista sekä perheiden terveydenhoitoa, ravitsemusta ja mahdollisuuksia elinkeinojen harjoittamiseen. Lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehditaan myös tarjoamalla heille esikouluopetusta sekä mahdollisuuksia harrastaa urheilua ja musiikkia. Työtä tehdään paikallisten toimijoiden ja viranomaisten kanssa, jolloin vaikutusmahdollisuudet ovat aidot.

Tähtien alla -konsertti Äänekosken lukion salissa la 3.11. klo 18.
Vapaa pääsy. Ohjelma 10 e, tuotto Fidan kummilapsihankkeelle Burundiin. Kahvitarjoilu.
Voit varata paikkasi ja ohjelman myös etukäteen täältä.

Vastaa