On tärkeää olla sydämen asialla


Ala-Keiteleen Sydänyhdistyksen Raija ja Risto Kumpu sekä Martti Sormunen (kesk) jakoivat sydämen asiaa.

Vaikka valtakunnallinen sydänviikko päättyi juuri, jatkaa Ala–Keiteleen Sydänyhdistys tärkeää valistustyötä. Sydänviikon aikana sydänyhdistys jalkautui Äänekoskella Suolahden apteekkiin, kaupungintalolle ja valistus jatkui vielä tänään keskiviikkona Äänekosken apteekissa. 

 

Kolesterolin-, verenpaineen-, hemoglobiinin ja verenpaineen mittauksissa on käynyt väkeä ruuhkaksi asti. Ajat ovat menneet kuin kuumille kiville. 

  Meillä on ollut Keski-Suomen sydänpiiristä sairaanhoitaja tekemässä mittauksia. Ihmiset ovat todella tyytyväisiä, kun saavat tulokset heti, eikä tarvitse jonottaa terveyskeskukseen, sanoo Ala-Keiteleen sydänyhdistyksen puheenjohtaja Martti Sormunen. 

Liike on sydämelle parasta lääkettä. Ala-Keiteleen Sydänyhdistys järjestääkin monenlaista ohjelmaa, jolla saadaan sykettä sydämeen. 

– Tämä sydänviikko me aloitettiin Kartano Kievarilla tanssin merkeissä ja tahdittamassa oli oman kylän Leif Lindeman. Paikalla oli parkettia kuluttamassa kolmisensataa tanssijaa, Risto Kumpu kertoo. 

Jäseniä Ala-Keiteleen Sydänyhdistyksessä on yli viisisataa. Yhdistys pyrkii järjestämään monenlaista tapahtumaa, mahdollisimman moneen makuun. 

– Meiltä toivottiin hengellistä piiriä, ja sellainen perustettiin. Yhteislauluhetket Willessä ovat olleet hyvin suositut. Myös retkille ja matkoille lähdemme sankoin joukoin, Sormunen kertoo. 

Vertaistuki on sydänsairaalle tärkeää. Sellaista on tarjolla, aivan koulutettujen henkilöiden toimesta. 

– Meillä on kuusi koulutettua vertaistukijaa. Sydänyhdistyksestä saa vertaistuen lisäksi valistusta ja informaatiota, joten tervetuloa joukkoon, Sormunen sanoo. 

Sydänyhdistys on tänään Äänekosken apteekilla klo 17 saakka. 

Vastaa