Onko ideaa? –tapahtuma melkein tuplasi kävijämääränsä


Lukion sali oli tupaten täynnä nuoria.

Onko ideaa? – tapahtuman ideana on pyrkiä edesauttamaan nuorten vaikutusmahdollisuuksia ja osallistaa heitä kehittämään omaa elinpiiriään.

 

Lisäksi tapahtumassa annettiin roppakaupalla tietoa yrittämisestä ja siihen saatavilla olevasta tuesta.

Onko ideaa?- tapahtuma järjestettiin tänä vuonna toista kertaa, mutta paikka oli vaihtunut kaupungintalolta lukiolle. Tapahtuman tuominen fyysisesti lähemmäs nuoria tuotti tulosta heti kättelyssä.

– Viime vuonna kävijöitä oli noin 350, nyt teitä on noin 600, eli olemme lähes tuplanneet osallistujamäärän, tapahtuman ideanikkari yritysneuvoja Riikka Hytönen kertoi.

Tapahtumassa olivat mukana muun muassa Äänekosken Yrittäjät, POKE, 4H, Äänekosken Nuorisovaltuusto, Nuori yrittäjyys –yhdistys ja lukuisat muut tahot, jotka omalta osaltaan halusivat olla mukana kannustamassa nuoria uusiin ideoihin ja yrityksiin.

Nuoria yrittäjätarinoita kuultiin Navettakinon Matti Kokolta ja 4H-yrittäjä Silja Huhtalalta.

– Pystyn sanomaan, että kyllä yrittäminen kannattaa, jos siihen tuntee poltetta. Pitää silti muistaa pitää jalat maassa, Kakko sanoo.

Iso osa tapahtumaa on myös Onko ideaa? -ideakilpailu, joka on käynnissä myös Äänekosken kaupungin nettisivuilla. Viime vuoden voittajaideasta poiki hieno projekti mopomiittialueen saamiseksi paikkakunnalle.

– Viime vuoden idea on koko vuoden ollut minulla työn alla ja homma on nyt siinä vaiheessa, että meillä on mahdollinen paikka mopoalueelle, mutta se voidaan avata aikaisintaan vuonna 2020. Saimme yritykset mukaan projektiin ja keväällä pidimme mopomiitin Valtran traktoreiden testialueella ja nyt syksyllä on tulossa toinen tapahtuma, Hytönen kertaa.

Toiveet uusista ideoista ovat korkealla.

– Nyt toivon, että tuplaamme myös ideoiden määrän, eli että saataisiin kasaan 20 ideaa. Jokainen voittajaideassa mukana ollut saa 100 euron palkinnon. Muistakaa, ettei ole olemassa huonoja ideoita, Hytönen kannustaa.

4H-yrittäjä Silja Huhtala ja Nuorisovaltuuston Mikko Parkatti ja Tino Setälä jakoivat tapahtumassa omia kokemuksiaan ja näkemyksiään.

Elokuvateatteriyrittäjä Matti Kokko kertoi Jore Sohlmanin haastattelussa oman yritystarinanasa ja kannusti kuulijoita olemaan avoimia yrittäjyyden ajatukselle.

Vastaa