Opettajat pukeutuivat bändipaitaan Äänekoskellakin


Kuvan bändipaita ei liity tapaukseen.

Äänekoskella nähtiin opettajia työssään Led Zeppelin, Ramones, Carmen, Kurjat Koirat ja Machine Man paidoissaan ja huppareissaan, kannanottona Keskisuomalaisen päätoimittajan pohdintaan. 

 

Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kertoi kuinka edustamansa lehden uutiskuva pysäytti hänet miettimään, kun lapsia opettanut opettaja oli pukeutunut bändipaitaan ja tummaan huppariin. Hän kiinnitti huomiota, että oppilailla oli siistit vaatteet ja ryhdikäs istuma-asento.

Facebookiin perustettu Pukeudu bändipaitaan opettaja -sivulla kerrotaan, kuinka hyvä opettaja osaa opettaa vaikka olisi pukeutunut millaisiin vaatteisiin. Huppariin, bändipaitaan, verkkareihin, hameeseen, jakkupukuun tai jumpsuittiin, tai iltapukuun tai kissaksi naamioituneena.
– Sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittaja saattaa olla eri mieltä, sanoo tapahtuman luoja Enni Junttila.

Osoittaakseen, että opettajat osaavat opettaa, pukeutui moni bändipaitaan tänään perjantaina. Facebookissa 2700 kertoi osallistuvansa tapahtumaan.

– Me opettajat osaamme opettaa ja kohdata oppilaamme, riippumatta vaatevalinnoistamme, Junttila sanoo.

Äänekosken lukion rehtori Jaana Tani puki tänään päälleen Carmen -paidan. Mustan t-paidan jossa punainen teksti. Hän kertoo, että noin puolet lukion opettajista osallistui ottamalla kantaa pukeutumalla bändipaitaan tai -huppariin.

– Kyllä opettaja osaa opettaa riippumatta siitä, kuinka hän on pukeutunut. Tämä sai tänään hyvää keskustelua aikaan lukiossa, kun juttelimme oppilaiden kanssa siitä, kuinka ihmisiä ei voi eikä saa arvioida ulkonäön tai pukeutumisen perusteella. Keskustelua käytiin myös pukeutumiskoodista, ja kuinka tiettyjä tilaisuuksia täytyy kunnioittaa tietynlaisella pukeutumisella. Ei Pisatutkimuksiin vaikuta se, kuin me opet ollaan pukeuduttu. Tämä oli hyvä kampanja myös siinäkin mielessä, ettei ihan pöllöjä tarvitse puhua, Tani sanoo.

Myös Asemakadun koululla ja Tekellä nähtiin bändipaidoissa opettavia rautaisia ammattilaisia. Facebookiin ladatut kuvat kertovat, että sadat opet ovat lähteneet mukaan #openbändipaita

 

Vastaa