Opiskelijat toivat jouluiloa pikkupotilaille


Ohjelmassa oli musisointia, josta pienimmätkin pääsivät nauttimaan.

Lastenosaston ja lastentautien poliklinikan asiakkaat ilahtuivat jouluisista yllätyksistä.

 

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat järjestivät pikkujoulut Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastolla ja lastentautien poliklinikalla marraskuun lopulla. Moniammatillinen tiimi koostui kymmenestä Jyväskylän Ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijasta. Mukana oli tulevia fysioterapeutteja, sairaanhoitajia, sosionomeja sekä toimintaterapeutteja. Tiimissä oli mukana pari äänekoskelaista opiskelijaa.

– Toteutimme projektimme osana yrittäjyyden opintojaksoa. 
Ideamme syntyi halusta tuoda piristystä pikkupotilaiden arkeen ja antaa vanhemmille hengähdyshetki arjen keskelle. Lapsen sairastaminen on usein rankkaa myös läheisille. Odottaminen poliklinikalla voi käydä pitkäksi ja puuduttavaksi itse kullekin. Halusimme myös projektillamme tuoda esille hoitohenkilökunnan merkityksellistä työtä, opiskelijat kertovat ÄKSälle.
PIKKUJOULLUJEN ohjelmaan kuului askartelua, kasvomaalauksia, musisointia ja jouluista tietovisailua. Tarjolla oli myös piparia, suklaata ja glögiä. Sponsorit olivat lahjoittaneet joululahjoja, joita jaettiin lapsille. Myös tärkeää työtä tekevää henkilökuntaa muistettiin herkullisilla joulukoreilla.

– Jätimme askartelutarvikkeet ja ylijääneet lahjat osaston ja poliklinikan käyttöön, jotta myös tulevat asiakkaat voisivat saada niistä iloa. 
Saimme Äänekosken Tarvikekeskuksen ja Ale-makasiinin mukaan sponsoroimaan projektiamme yllätyslahjojen ja askartelutarvikkeiden muodossa. Jyväskylästä lahjoituksin mukaan lähtivät Prisma Seppälä, Punnitse & Säästä, Elsa & Eemil, Flying Tiger Copenhagen Sokos, K-Citymarket Seppälä, Prisma Keljo sekä SurpriseMe. Lisäksi saimme lahjoituksia Suomen Mobiililaitekorjaamolta Tampereelta. Haluamme kiittää kaikkia sponsoreitamme sekä osaston ja poliklinikan henkilökuntaa projektimme mahdollistamisesta, opiskelijat kiittelevät.
JOULUINEN tempaus sai paljon positiivista palautetta henkilökunnalta ja vanhemmilta.

– Kaikkein tärkein ja ikimuistoisin palaute tuli tietenkin lapsilta hymyn ja pyyteettömän ilon muodossa. Oli hienoa nähdä, miten lapset innostuivat ja lähtivät mukaan toimintaan.

Lapset innostuivat askartelusta. Etenkin joulukortit ja lumiukot olivat suosittuja.

Kasvomaaleista syntyi monenlaisia kuvia.

TEKSTI JA KUVAT: SUVI HAPPONEN JA KATRI JUTILA


Vastaa