Opiston entinen päärakennus myynnissä 95 000 euron hintaan


Keski-Suomen Opiston entisiä kiinteistöjä, tontteja ja irtaimistoa myydään erillisinä kohteina internetissä.

 

ÄKS uutisoi toukokuussa 2018 Keski-Suomen Opiston kaikkien kiinteistöjen ja tonttien olleen myynnissä yhteishintaan 185 000 euroa. Nyt omistaja, Keski-Suomen Kansanopiston kannatusyhdistys ry, on palastellut kokonaisuutta, jotta kiinteistöt saataisiin myytyä.

– Kiinteistöt eivät ole menneet kaupaksi kokonaisuutena. Nyt yritämme, joko palasina toimisi paremmin. Kiinnostusta on ollut ja potentiaaliset ostajat ovat käyneet tutustumassa alueeseen, mutta kauppoja ei ole saatu aikaiseksi. En usko, että homma on hinnasta kiinni, kiinteistöjen ylläpitökustannukset vaan ovat niin korkeat. Ostajalla pitäisi olla selvä visio ja halu yritystoimintaan, että omistaminen kannattaisi, Keski-Suomen kansanopiston kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jaana Tani sanoo.

Keski-Suomen Opiston vuonna 1912 valmistunut puinen päärakennus ja rantamökki ovat myynnissä Etuovi.comissa yhteishintaan 95 000 euroa. Suuri rantatontti, johon mahtuisi asemakaavan mukaan jopa kuusi rivitaloa ja kolme rantasaunaa, on myynnissä hintaan 40 000 euroa.

Lisäksi Opiston vanhaa irtaimistoa on myynnisssä Kiertonet-sivustolla. Myynnissä on muun muassa kuntosalilaitteita ja kaksi flyygeliä. Bechstein -merkkisestä flyygelistä on tarjottu jo yli 3 000 euroa.

– Flyygeleitä riittää Opiston kammareissa vielä näiden jälkeenkin. Flyygelien määrä kertoo siitä, kuinka voimissaan musiikkileiritoiminta oli aikanaan, Tani sanoo.

Kansaopiston kannatusyhdistyksen hallitus toivoo löytävänsä sopivan ostajan arvokkaille kiinteistöille, ettei historiallinen alue jäisi unohduksiin.

– Me tietenkin toivomme, että saamme kiinteistöt myytyä hyvään kotiin. Olisi koko seutukunnan etu, että historiallisesti arvokas alue saisi hyvän omistajan, joka panostaisi sen ylläpitoon ja kehittämiseen. Kannatusyhdistyksellä ei tällä hetkellä ole resursseja siihen, Tani sanoo.

Vastaa

  1. Mehän halutaan olla kultturikaupunki, vai halutaanko olla?

    Nyt kaupunki asialle ja unohdetaan kerrostalo hekumointi.

    Vastaa