Opiston rakennusmassa on pilkottu – Suokiinteistöt osti kivitalon, mineriitin ja tiilitalon asuntolan: majoitus- sekä taide- ja kulttuuritoimintaa viritellään käyntiin


Monenalaista ajatusta ja toimintaa on jo ilmassa. Sunnuntaina kirppistellään vaaleanpunaisen kivitalon pihassa.

Entisen Keski-Suomen opiston alueella tapahtuu tällä hetkellä paljon. Toimintaan voi tulla tutustumaan jo sunnuntaina.

 

Olli Bräysyn omistukseen elokuussa siirtynyt kiinteistökokonaisuus on nyt pilkottu: Bräysy omistaa jugendtyylisen, vuonna 1912 rakennetun puutalon. Keski-Suomen Opiston tiilitalon asuntola, mineriitti ja kivitalo, Suolahtisali ja sen kupeella olevat kirjasto ja luokkatilat ovat Suokiinteistön omistuksessa. Suolahtisali on vuokrattu viime vuoden lopulla kaupungille viiden vuoden vuokrasopimuksella, ja luokkatilat sekä kirjasto Keski-Suomen vammaispalvelusäätiölle.

Suolahtelaisten Katri Hernesmaan ja Tuire Liimataisen emännöimä Emännän Werstas on vuokrannut osan tiloista Suokiinteistöiltä käyttöönsä. Vuokraehtoihin kuuluu majoituspalvelun hoitaminen.

– Tulimme etsimään täältä itsellemme työtiloja, ja niin siinä vain kävi, että nyt olemme emännöimässä melkoista kiinteistömassaa, Katri ja Tuire nauravat.

Emäntien tavoitteena ja haaveena on saada Werstaalla kaupunkiin uutta elämää, jossa pääpaino on yhteisöllisyydellä.

– Olisi upeaa, jos toimintaan saataisi mukaan avoin yhteisö, sillä käytössä on loistavat tilat, jotka mahdollistavat monenlaista kulttuuriin, luontoon ja taiteeseen liittyvää toimintaa.

(juttu jatkuu kuvan alla)

Katri Hernesmaa ja Tuire Liimatainen pyörittävät Emännän Werstasta ja huolehtivat majoituksen sujuvuudesta.

Suokiinteistöt on aloitellut jo majoitustoimintaa. Mineriittiin on saatu sisustettua viisi kahden hengen huonetta. Kivitalossa on 14 huonetta siivousta ja pientä stailausta vaille valmiina. Tiilitalosta löytyy vielä 26 huonetta. Majoitustoiminta pyörii nimellä Vanha koulu, joka löytyy myös Booking.comista

– Sisustus on intohimoni. Mitään uutta ei ole tarvinnut ostaa, sillä taloista on löytynyt sisustukseen tarvittavia elementtejä. Ajatuksena on, että huoneet sisustetaan luokkahuoneista tutuilla tavaroilla, Tuire sanoo ja heiluttaa kädessään olevaa karttakeppiä.

Majoitustoimintaa varten lähes kaikki oli jo valmiina.

– Olemme vain ehostaneet tilat konseptiN näköiseksi. Lähinnä olemme vain siirrelleet tavaroita ja siivonneet, Tuire sanoo.

Majoituksen hoitamisen lisäksi Emännän Werstas käynnistelee kurssitoimintaa paikkakunnalle.

– Nahan parkitsemista , burleskia ja yrttien käyttöä, Katri luettelee.

Mottona on: jos jotain osaa, taidot on hyvä siirtää myös toiselle.

Talosta löytyy myös Katrin tatuointitila

– Jatkan viisi vuotta kestänyttä kevytyrittäjyyttäni kuvien parissa, ja yhdessä huoneessa harjoittlen shiatsuhoitojen tekemistä, Katri kertoo.

Keskustelussa vilisee sanat kulttuuri, hyvinvointi ja luovuus.

– Ihan vain vinkkinä, kun tässä kaupungissa ei tahdo kulttuurille löytää asianmukaisia ja terveitä tiloja, niin täällä olisi tilaa tarjolla, Katri sanoo, ja vinkkaa seutukunnan bändejä olemaan rohkeasti yhteyksissä.

Monien mahdollisuuksien tilat ovat nyt vain toimintaa vaille.

– Tämä on meidän puuhamaa. Toivon, että tämä tuottaisi hyötyä mahdollisimman monelle. Haluamme tarjota tilaa ja virikemahdollisuuksia, mitään valmista pakettia ei ole, joka haluaa mukaan toimintaan. Ilo pitää tehdä yhdessä, Katri sanoo.

Tulevana sunnuntaina Emännän Werstas järjestää kirpputorin, jossa myytävänä on tarpeettomia tavaroita uusiin koteihin.

– Myynnissä muun muassa entisen opiston irtaimistoa, toimistotarvikkeita ja aivan uusia urheiluvälineitä. Ostosten lomassa voi tutustua Emännän Werstaan toimintaan.

Sunnuntaina 26.5. klo 10-18. kirpputori on osoitteessa Sirkanpolku 1-3 vaaleanpunaisen kivitalon pihassa. Autot voi jättää Suolahtisalin puoleiselle parkkipaikalle. Järjestäjänä Suokiinteistöt ja Emännän Werstas. Makkaratarjoilu.

EDIT: Muokattu Suokiinteistön osuutta omistuksesta. 

Vastaa