Paloaseman rakennusurakkatarjoukset on avattu


Vuonna 1992 rakennettu paloasema tuli tiensä päähän. Uusi nousee naapuriin, Palomäen kentälle.

Tekninen lautakunta päättää paloaseman rakennuttajasta. Halvimman tarjouksen rakennusurakasta antoi Rakennusliike Porrassalmi Oy. 

 

Äänekoskelle on tulossa uusi paloasema. Nykyisen paloaseman tilat on rakennettu sen hetkisten tarpeiden mukaisesti eikä tilojen toiminnallisuus ei vastaa nykytarpeita eikä määräyksiä. Lisäksi rakennuksessa on havaittu eriasteisia puutteita, jotka estävät nykyisten toiminnan vaatimusten toteutumista parhaalla mahdollisella tavalla.

Palomäen kentälle nousevan uudisrakennuksen käyttöikätavoitteeksi on määritelty 50 vuotta. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat autohallit, kalusto- ja huoltotilat, ensihoidon tilat sekä toimisto- ja koulutustiloja. Toiseen kerrokseen sijoittuvat valmiushuoneet sekä miehistöntilat. Tekniset tilat on sijoitettu vesikatolle konehuoneeseen ja ensimmäiseen kerrokseen.

Äänekosken kaupunki on pyytänyt tarjoukset koskien Äänekosken paloaseman rakennusurakkaa. Määräaika tarjousten jättämiselle umpeutui 4. tammikuuta. Kokonaistaloudellisuuden perusteena on halvin hinta. Edullisimman hinnan tarjosi Rakennusliike Porrassalmi Oy.

Määräaikaan mennessä tuli kahdeksan tarjousta:

– Rakennusliike Kuoma Oy
– Peab Oy
– Suolahden PS-Rakennus Oy – Rakennus K.Karhu Oy
– Rakennusliike Porrassalmi Oy – Lemminkäinen Talo Oy
– Sakala Rakennus Oy
– Suomen Maastorakentajat Oy

Tarjousvertailu ja avauspöytäkirja esitellään teknisen lautakunnan kokouksessa 1. helmikuuta,  jossa myös päätösehdotus esitellään.

MARJO STEFFANSSON

Vastaa