Pankkisillan puolesta kerätään nimiä – allekirjoita kuntalaisaloite vaikka ÄKSässä


Pankkisillan mahdollinen purkaminen on saanut kansan liikkeelle.

 

Pankkisillan purkamista vastustava ryhmä on jalkautunut kaupungintalolle puhumaan pankkisillan puolesta kaupungin virkamiesten kanssa.
Istuimme alas tekninen johtaja Tommi Rautjärven, kaavoittajapäällikkö Olli Kinnusen sekä rakennuttaja Jukka Karppisen kanssa ja kävimme keskustelua hyvässä hengessä, pankkisiltaa puolustavan työryhmän puheenjohtaja Pekka Häyhä sanoo.

Häyhän mukaan pankkisillan purkamisen ja remontoimisen kustannukset ovat kutakuinkin yhtä suuret.
Mikäli silta säilytettäisiin, jäisi kaupunginlle tietenkin ylläpitokustannukset. Mutta onhan uudellakin kevyenliikenteenväylällä omat ylläpitokustannuksensa, Häyhä sanoo.

Keskusteluyhteys on siis avattu, mutta vielä tarvitaan lisää ääntä. Siksi työryhmä on ryhtynyt keräämään nimiä pankkisillan säilyttämisen puolesta. Mikäli työryhmä saa kasaan yli 400 ääntä, menee kuntalaisaloite automaattisesti kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Kuntalaisaloitteen voi allekirjoittaa tällä hetkellä ÄKSän toimituksessa, Citymarketissa, Kotakennääntien Nesteellä, Shell huoltoasemalla, Suoramyynti Torppareilla, Äänekosken R-kioskilla, Liikuntalon kahviossa sekä Kahvila-Ravintola Willessä.

Vastaa

  1. HP

   Antaa vanhan sillan olla, aikansa kestää
   Missä Museoväki? – tekemään erilaisia eri aikakausien rakennelmia sillan niin etelä kuin pohjoispäähän ja ennemmin kyseinen silta vain kävelykäyttöön.
   Sillan pieleen kesän aikaan matkalaisia pysäyttävä, nimeltä Matkalaisen-Mukikuppila, ja Äänekoski esitteitä viereen, että edes vähän saadaan 4-tien kulkijoita poikkeamaan Äänekoskelle ja jopa Suolahden ja vanhan Laukaan suuntaan: Sillä vaan – kun viereen kovin kauas tehdään uusi ohikulkusilta, niin- kas kummaa Äänekoski matkailullisesti hiljenee liian kanssa.

   Vastaa
 1. Leena Mäkinen

  Suolahdessakin voisi olla jossain lista Pankkisillan puolesta, varmasti allekirjittajia löytyy….

  Vastaa
  1. arto pasanen

   kyllä tämänpäivän suunnitelu ja toteutus eivät kohtaa sutta pukkaa—-ja paljon

   Vastaa