Pena Ranta palaa Huiman miesten päävalmentajaksi – Sten jatkaa kakkosena


Rannan Penalla riittää mietittävää miten Huima saadaan voittojen tielle (arkistokuva).

Huiman miesten koripallojoukkueen päävalmentaja vaihtuu ensi kaudeksi. Muutokset eivät ole suuria, sillä jo aiemminkin joukkueen ykköskoutsina toiminut Pena Ranta ottaa nyt päävastuun, ja kaksi viime kautta hommaa hoitanut Juha Sten siirtyy apuvalmentajaksi.

Jatkuvuuden takaa myös se, että muista apuvalmentajista ainakin Jarmo Räisänen jatkaa tehtävässään.

Suurin syy muutoksiin löytyy kentän ulkopuolelta, sillä Stenillä ei ole henkilökohtaisten syiden takia mahdollisuutta lisätä työmääränsä joukkueen hyväksi. Opettajan työtä Suolahdessa tekevän ja Palokassa asuvan Stenin perheeseen syntyi talvella esikoinen.

RANTA puolestaan lopetti pelaajauransa päättyneeseen kauteen. Samalla Rannan työkuviot järjestyivät uudella tavalla. Myös Ranta toimii siviilissä opettajana.

– Ensi lukuvuonna minulla ei ole enää omaa luokkaa. Saan nyt kuudennen luokan vietyä alakoulun loppuun, Ranta kertoo.

Rannan työtunneista iso osa kuluu jatkossa olympiakomitean alaisen Äänekosken urheiluakatemian koordinaattorina. Urheiluakatemia mahdollistaa sen, että niin yläkouluikäiset kuin toisen asteen opiskelijat saavat muun muassa mahdollisuuden laadukkaaseen aamuharjoitteluun.

– Kiitämme Äänekosken kaupunkia panostuksista urheiluakatemiaan. Näin voimme viedä nuoria urheilijoita eteenpäin.

– Aamuisin tapahtuva harjoittelu on ehdottoman tärkeää, mikäli pelaaja haluaa mitata oman maksiminsa koripalloilijana ja urheilijana. Se opettaa heitä myös asettamaan tavoitteita elämässä ja sitoutumaan sen edellyttämään työhön. Tähän liittyy olennaisena osana pelaajien kokonaisvaltaisten rasitustasojen seuraaminen sekä tarvittava tuki koulunkäyntiin.

SEURAAVAKSI miesten joukkueen edessä on ensi kauden joukkueen rakentaminen. Yhden kauden joukkueessa olleet Roni Hyvärinen ja Henry Boyd ovat todennäköisimmät lähtijät. Uusia pelaajia saadaan ainakin nykyisistä B-junioreista, jotka ovat ikäluokassaan Suomen kärkeä.

Huima pelasi päättyneellä kaudella Suomen kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla, valtakunnallisessa B-divarissa. Sarjanousijana Huima sijoittui 12 joukkueen sarjassa tyydyttävästi yhdeksänneksi.

Lähivuosien tavoitteena Huimalla on nousta kakkostasolle eli A-divariin. Toissa vuonna Huima käynnisti ”Kärkyllä Korisliigaan 2020” -projektin.

 

Vastaa

  1. zounsi

    jahas,taas vähän myllätään..,mikähän se totuus mahtaa olla siellä heimo huimassa

    Vastaa