Perussuomalaisten makkaragrillillä riitti keskustelun aiheita


Perussuomalaisten Jari Ronkainen, Marke Tuominen ja Teuvo Hakkarainen kuuntelivat kansan murheita Äänekoskella.

Äänekosken perussuomalaiset pistivät grillin ja keskustelun kuumaksi Äänekosken S-Marketin edessä. 

 

Kansan pariin laskeutuivat myös kansanedustajat Teuvo Hakkarainen ja Jari Ronkainen. Kansanedustajaehdokas Marke Tuominen kertoi, ettei meno Suomessa ole viime aikoina hänen näkemänsä mukaan ainakaan parantunut.

– Sama kurjuus Suomessa jatkuu, mikään ei ole muuttunut. Samoilla teemoilla saa lähteä vaalikentille matkaan: haluan olla mukana ajamassa eläkeläisten asioita parempaan suuntaan. Meillä on hyvä budjetti siihen, joten toivon asiaan pikaista parannusta.

Jari Ronkainen on ehdottomasti rituaaliteurastuksen kielteisellä kannalla. Hän iloitsee, että hänen vuonna 2016 tekemänsä lakialoite on nyt otettu hallituksen esitykseen. Lakialoitteessa edellytetään eläimen tainnutusta ennen verenlaskua uskonnollisia tapoja noudattavassa teurastustavassa.

– Kyseistä tapaa on pidettävä eläinrääkkäyksenä, jollaista Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa ei voida hyväksyä, Ronkainen puuskahtaa.

Ronkainen on vaatinut tänä kesänä tekemässään lakialoitteessaan kovempia rangaistuksia ensihoitotehtäviä suorittaviin henkilöihin kohdistuvaan väkivaltaan.

– Elintärkeää työtä tekevät ensihoitajat joutuvat kohtaamaan väkivaltaa työssään liian paljon. Toivon, että rikoslain tulkinta tulee samalle viivalle kuin virkamiehen väkivaltainen vastustaminenkin. Työn arvostuksen ja väkivallan ennaltaehkäisemisen kannalta olisi tärkeää, että ensihoitajat saataisiin samalle viivalle kuin poliisit mitä tulee rangaistusten tasoon. Ensihoitajan pahoinpitelystä tulisi lähtökohtaisesti tuomita vankeutta, Ronkainen linjasi.

Teuvo Hakkaraisen ympärillä on vellonut melkoiset myrskyt ja tuulet. Hyväntuulisen oloinen Hakkarainen kertoo selvinneensä ryöpyistä kohtalaisen hyvin.

– Hengissä ollaan. Joulunaikainen, humalainen törttöilyni, oli minun puoleltani huumoria, josta lankesi sakko.  Asuntokohu, johon jouduin keskiöön, oli median ansioita. Minä en ole kyseisessä saunassa käynytkään. Mikä minussa kiinnostaa, kun joudun aina asioiden kärkeen, vaikka en olisi itse edes paikalla. Otsikoille en voi mitään, Hakkarainen sanoo.

Irtisanomisten helpottamiseen löytyy kolmikolta ymmärrystä. He kertovat  perussuomalaisten olevan myös pienyrittäjien puolue.

– Pienyrittäjät ovat nykyään tiukoilla ja heidän kannaltaan katsottuna työntekijän palkkaaminen on aina riski. Jos tekee rekrytonnissa virhearvioin, voi sanoa suoraa, että pienyrittäjä on kusessa. Työntekijät ovat kuitenkin eriarvoisessa asemassa, jos on erilainen irtisanomissuoja kuin isossa yrityksessä. Lakko ei ole oikea ratkaisu saavuttamaan yhtään mitään. Tässä tulee tappiota koko Suomelle, Tuominen tykittää.

Ronkainen on samalla linjalla:

– Lakoilla ei ratkaista mitään. Uskon, että on tärkeämpää istua pöydän ääreen neuvottelemaan.

Ronkainen iloitsee Äänekoskelle tulleista metsäteollisuuden jättipottihankkeista.

– Uskon, että Äänekoski saa vielä paljon osakseen, mitä vain puuhun voi liittyä. Sillä saralla on ovet auki, ja sana bio on iso asia. Äänekoskella on tietynlainen pohjakassa nyt olemassa, joten siihen on syytä panostaa.

 

Vastaa

 1. Ollako vaiko eikö

  Teuvo on nostanut vuosikaudet korotettua kulukorvausta ”saunasta” eli kakkosasunnosta jossa ei ole koskaan edes käynytkään, kuulostaa rehelliseltä toiminnalta.

  Vastaa
 2. mau

  Kysyisin tältä kolmikolta mistä rahat tähän kaikkeen hyvään jota he lupaavat ? Me emme äänestäjät emme ole niin yksinkertaisia kuin ehdokkaat kuvittelevat ja toivovat meidän olevan.

  Vastaa
  1. marke

   mau

   Netissä voit lukea ps/vaihtoehtobudjetin.

   Perussuomalaisten mallilla verovaramme jäisivät käytettäväksi suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen.
   -Ja riittää niin lapsiperheille,koulutukseen kuin eläkeläisille.

   Eläkeläisten verotus on Suomessa korkea.Verotuksen pienentäminen ei merkitse enään Suomen tapauksessa automaattisesti valtion tulojen pienenemistä vaan tavallisen duunarin ja eläkeläisen ostovoimaa ja piristävää rahan kiertoa.

   Polttoaineen alentamista luvattiin,jos raakaöljyn hinta nousee 80 dollaria tynnyriltä, edes näin yksinkertaista lupaustaan hallitus ei pidä.

   Vastaa
 3. Jake

  Luulis 6 kk koeaikaa riittävän jotta näkee työntekijän osaamisen.

  Toisaalta olen Hakkaraisen puolella kun hän on aina tikun nokassa. Viimeisin Toivola vain puhuteltiin vaikka aihetta olisi ollut ihan käräjille. Nyt se vaan oottaa kevääseen että pääsee hommastaan vapaaksi. Ei uskalla asettua ehdolle enää, näin ei media ole enää hänen tekemisistään kinnostunut.

  Vastaa