Pink Floyd ja Pyhä Lehmä ovat lauantain sankarit


Jo pelkkä dvd.-valikko näyttää upealta isolla screenillä. Voi vain kuvitella kuinka vaikuttava itse konserttitaltiointi on.

Kinomikko ja Pub Markus lyövät hynttyyt yhteen ja tuovat roppakaupalla legendaarista musaa äänekoskelaisille. 

 

 

Ilta alkaa Elokuvateatteri KinoMikosta, jossa nähdään elokuvatetterin screeniltä Pink Floydin legendaarinen Pulse – videotaltiointi vuodelta 1994.
– Idea lähti siitä, kun itse vannoutuneena Floyd -fanina katsoin Pulse -konserttia kinolla. Tuli vaan fiilis että tän lähemmäksi ei Floydia voi päästä. Ja että tämähän olisi hienoa tarjota muillekin, Kinomikko -yrittäjä Marko Nykänen sanoo.

Pienen tuumauksen jälkeen Nykänen törmäsi toiseen paikalliseen yrittäjään, Pub Markuksen Jore Sohlmaniin. Miehet löysivät heti yhteisen rock-sävelen ja lähtivät työstämään kokonaista tapahtumaa.
– Lähdin tosi mielelläni mukaan, koska vähän samantapainen juttu on kerran järjestetty pubissa. On todella mahtavaa päästä katsomaan musiikkivideoita isolta kankaalta ja kuunnella kunnon kajareista. Ei tuollaiseen fiilikseen kotona pääse, Sohlman sanoo.

Eikä homma pelkäksi virtuaalikeikaksi jää: legendaarikseksi muodostunut paikallisista soittajista koostuva, kertaalleen jo kuopattu suomirock-pumppu Pyhä Lehmä tekee illalla Pubissa comebackin.
– Heitin Jorelle et saisinkohan Lehmän pojat keikalle samana päivänä ja pojathan oli kaikki heti mukana. Ollaan lehmällä oltu muistaakseni viimeksi keikalla 2013. Ja nyt siis Makeen, Nykänen sanoo innoissaan.

Pulse -nautinnon ajaksi Pub Markus tuo Kinomikkoon anniskeluoikeudet (olut, siideri, lonkero), jottei fanikansa joutuisi olemaan kuivin suin.

Ilta toimii siten, että Kinomikolla myydään ennakkolippuja illan Pyhän Lehmän konserttiin. Tapahtuman on K18.

Luvassa on siis varmasti unohtumaton ilta musiikin parissa.
– Toivottavasti porukkaa tulee paikalle, niin voi jatkossakin järjestää tällaisia tapahtumia. Voisi järjestää vaikka gallupin, että minkä esiintyjän juttuja voisi katsoa seuraavalla kerralla, Sohlman vinkkaa.

 

Pink Floyd: Pulse
– Kuvattu Lontoossa vuonna 1994
– Sisältää 22 livevetoa Pink Floydin kovimmista hiteistä
– Mukana muun muassa Money, Another Brick in the Wall (part 2) ja Wish You Were Here.
– Kesto noin 3,5 tuntia
– Pink Floyd = David Gilmour, Richard Wright, Nick Mason

Pyhä Lehmä
– Vuonna 1998 perustettu suomirock-bändi
– Esiintyi Provinssirockissa vuonna 2003
– Julkaissut neljä levyä, kaikki loppuunmyytyjä
– Pyhä Lehmä = Marko Nykänen,Veli-Matti Perälä, Vesa Takkinen, Janne Liekkinen, Anna-Maija Liekkinen, Tommi Ojala ja Kimmo Ojala (estynyt tulemaan keikalle)

 

Pink Floydin Pulse Kinomikossa ja Pyhä Lehmä Pub Markuksessa 24.2.
Pulse Kinomikossa ovet avataan klo 16, konsertti alkaa 17
Pyhä Lehmä Pub Markuksessa klo23
Liput 7 euroa (Kinomikko+Pub Markus) / 5 euroa (Pub Markus).

Vastaa